INTRODUCTIE


De Opleiding Opname is de vierde module van onze uitgebreide Opleiding Regie Fictie. Alle opgedane kennis uit voorgaande modules wordt nu toegepast in de praktijk tijdens de draaiperiode van je korte film. Je regisseert je film met je eigen stijl, visie en noodzaak. Je zorgt voor een optimale voorbereiding door het bezoeken van je film locatie(s) en het maken van callsheets. Je werkt tijdens draaidagen met cameramensen, geluidstechnici en een gaffer. Tijdens de lessen is er ruimte voor feedback op het gedraaide materiaal. Een externe professional en een docent zullen de opnames beoordelen aan het einde van de opleiding.

Het zelfstandig regisseren van een korte film van circa 10 minuten waarbij jouw eigen stijl, visie en noodzaak naar voren komen. Indien je reeds hebt deelgenomen aan voorgaande modules is dit je kans om alle kennis die je hebt opgedaan toe te passen in de praktijk.

De Module Opname is ontwikkeld voor diegenen die de Module Regievisie succesvol hebben afgerond en voor filmmakers met een scenario en voldoende ervaring om te starten met de productie van een korte film. Indien je de Module Regievisie niet hebt afgerond zal er een intakegesprek plaatsvinden om te evalueren of je de opleiding kunt volgen.

Het programma van de Module Opname wordt gegeven in de avond of overdag in voltijd of deeltijd. Het totale programma neemt 30 uur in beslag. Je kunt kiezen voor ons avondprogramma dat tweemaal in de week plaatsvindt op dinsdag en donderdag van 19:30 – 22:00 uur gedurende zes weken. We bieden ook een dagprogramma aan op vrijdag of zaterdag van 10:30 – 16:00 uur gedurende zes weken.

PROGRAMMA & STARTDATA


De opleiding start met de pre-productie fase: je gaat op locatie bezoek, maakt callsheets en draaiplanningen en je zorgt voor een optimale voorbereiding van de draaidagen.

Onze docenten delen hun kennis met betrekking tot veelvoorkomende valkuilen en nemen de belangrijkste aandachtspunten van de pre-productie met je door. Tevens komt setgedrag uitgebreid aan de orde.

Dan is het moment daar; het filmen van jouw korte film. Je draait de film op de door jouw gekozen tijdstippen; tijdens de lessen staat feedback op het door jou gedraaide materiaal centraal.

We bieden je tijdens de draaidagen de mogelijkheid om gebruik te maken van professionele apparatuur van de school op basis van beschikbaarheid.

Elke regisseur in opleiding dient tijdens het draaien te beschikken over een cameraman, geluidsman en een gaffer. De verschillende rollen kunnen worden ingenomen door medestudenten. Als dit niet mogelijk is vanwege bijvoorbeeld beschikbaarheid kun je gebruik maken van een crew van Amsterdam Film School. Mocht je zelf een crew willen samenstellen dan is daar uiteraard ruimte voor. De regisseur focust zich op het regisseren van de korte film, de crew voert de overige taken uit. De regisseur houdt vooraf een breakdown; zodra iedereen op de set aanwezig is worden alle taken en rollen duidelijk verdeeld.

Gedurende de lessen bekijk en analyseer je jouw beeldmateriaal en het materiaal van de medestudenten. Tijdens de feedback sessies geeft je docent algemeen toepasbare tips om je productie op het maximale niveau te brengen. De module wordt afgesloten met een beoordeling van jouw beeldmateriaal door zowel een externe professional als de docent van de opleiding. Na afloop kun je met vertrouwen starten aan de post-productie fase van jouw korte film in de Module Montage.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
Bij inschrijving één moduleEUR 618,75EUR 1.237,50
Bij inschrijving meerdere modulesEUR 543,75EUR 1.087,50
Bij inschrijving alle modulesEUR 468,75EUR 937,50

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Wil je het beeldmateriaal dat je hebt gedraaid in deze module professioneel monteren tot een eindproduct? Start dan aansluitend met de Module Montage.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Opname maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info