EERST VOLGENDE STARTMOMENTINTRODUCTIE


De Opleiding Montage leidt je op tot Editor voor film en televisie. Deze opleiding bestaat uit verschillende modules van de Basis van Monteren tot Post-Productie voor alle actuele film genres. Tijdens de opleiding bieden we je alle tools en kennis om je ontwikkeling tot een succes te maken. We maken gebruik van Adobe Premiere Pro CC en Davinci Resolve voor digitale beeldmontage en nabewerking.

Je eindigt de opleiding met het monteren van een korte film in samenwerking met de studenten van onze Opleiding Regie Fictie en Regie Documentaire.

Het leren monteren van opnames voor film en televisie.

Deze module is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren kandidaten.

Het programma van de opleiding Montage wordt gegeven overdag in deeltijd. Het totale programma neemt 32 weken in beslag (160 uur). We bieden een dagprogramma aan op donderdag van 10:30 – 16:00 uur.

SPECIFCATIEOPLEIDING MONTAGE
Totaal aantal lesuren160 lesuren
Totaal aantal cursusblokken64 blokken van 2,5 lesuren
Cursus frequentieTweemaal wekelijks
Maximum aantal deelnemers12 leerlingen
Studiebelasting6 studie uren per week
DocentenVolg link
LesmateriaalDigitale cursusmap
Examen / herkansingJa / 1 herkansing
HuiswerkbegeleidingOp aanvraag
ToelatingseisenNvt
NiveauBeginnende als ervaren kandidaten kunnen starten met deze opleiding
Vereiste hardware/softwarePC/Mac met Adobe Creative Cloud software
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

PROGRAMMA & STARTDATA


In de eerste module van de opleiding leer je alles over de basis monteren. Hoe werkt de software, welke workflow pas je toe bij montage en wat is een ideale montage-set? Hoe verloopt de samenwerking met de regisseur tijdens de montage? Al deze belangrijke vragen worden beantwoord in de eerste fase van de opleiding.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod in deze module:

Introductie van Adobe Premiere Pro CC

Syncen & loggen met behulp van een continuïteit rapport.

Snijden en plakken van filmmateriaal

Beeld-effecten (beeld-overgangen en herkadering) toepassen

Audio nabewerking (volume, filters en overgangen) toepassen

Titels en aftiteling opmaken en invoegen

Oplevering van eerste project

We behandelen tijdens de opleiding het volledige vakjargon. Je leert alle functionaliteit van de montagesoftware gebruiken en past deze direct toe op je eigen project. Aan het einde van deze module ben je goed voorbereid op de tweede fase van de Opleiding Montage waar we een start maken met dramatisch monteren.

In de tweede module van de opleiding gaan we dieper in op de kunst van montage en dramatisch monteren. Monteren is nooit simpelweg knippen en plakken. Je hebt als editor zeer veel invloed op alle fijne details van de film. Er zijn veel elementen die je montage dramatisch kunnen verbeteren.

Je krijgt een aantal film voorbeelden hoe bepalend de montage kan zijn voor het film project. Samen met je studiegenoten werk je aan hetzelfde project doch krijgt elke student een andere regievisie. Je zult ontdekken dat iedereen een heel andere film maakt. Met deze kennis zul je ervaren dat de montage van de film een grote stempel drukt op het eindresultaat.

We behandelen de volgende onderwerpen tijdens de opleiding:

Het gebruik van Sound Design & muziek als verhaal-element

Toepassen van voice-over

Tempo & Ritme in montage toepassen

Beeldtaal

Beeldrijm

Tijdens deze module maak je een montage analyse van je favoriete film of een film uit onze bibliotheek.

In de derde module van de opleiding ga je verdiepen in beeldbewerking, visual effects en color grading.

Onderstaande onderwerpen kom aan bod in deze module:

Introductie van Adobe After Effects

Keying toepassen

Tracking toepassen

Compositing toepassen

Retouch toepassen

3D beelden integreren in film

Color Grading met Davinci Resolve

Draaiplanningen doornemen

Na afronding van deze module start je met de productie van je film project. In de vierde en laatste fase van de opleiding draai je mee op de set van de regisseur van jouw keuze als data handler en begin je ondertussen met de organisatie van jouw eigen film montage project. De beelden die worden opgenomen ga je monteren in de Post Productie module.

In de vierde module en tevens laatste fase van de opleiding starten we met de draaiperiode. Je bespreekt met camera, geluid en regie hoe ze het materiaal voor je eigen montage project gaan aanleveren. Na de opnames ga je samen met de regisseur de korte film monteren. Dit gedeelte van de opleiding doe je grotendeels zelfstandig. De docent staat paraat voor begeleiding en er worden tussentijdse viewings gepland voor advies en ondersteuning tijdens het montage proces.

De opleiding wordt afgesloten met een openbare screening van je film bij Amsterdam Film School.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van €300.

Daarnaast heb je drie opties om je opleiding in termijnen te betalen. De eerste optie is in 2 halfjaarlijkse termijnen, de tweede optie is in 10 maandelijkse termijnen en de derde optie is in 12 maandelijkste termijnen.

Optie 1: 2 halfjaarlijkse termijnen. Hiervoor ontvang je een korting van EUR 150.

Optie 2: 8 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

Optie 3: 10 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 125.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School tevens een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

PRIJS PER MAAND OBV 8 TERMIJNENPRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 849,99EUR 679,99EUR 6799,99

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

INSCHRIJVING


LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Je bent klaar om in het werkveld aan de slag te gaan als Editor. Na de Opleiding Montage kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze Opleiding Sound Design of Productie te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Montage maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info