INTRODUCTIE


De Opleiding Opname is de vierde module van de Opleiding Regie Documentaire. Tijdens deze module neem je de trailer op van jouw documentaire film die je in voorgaande modules hebt uitgewerkt.

Alle opgedane kennis komt nu samen in de praktijk. Zelfstandig als regisseur ga je nu een documentaire trailer produceren waarbij je je eigen stijl, visie en noodzaak naar voren laat komen. Je zorgt voor een optimale voorbereiding en filmt de trailer na een test draaidag waarin je de puntjes op de “i” zet. Een externe professional en een docent zullen de opname beoordelen aan het einde van de draaiperiode.

Het doel van deze module is om jouw documentaire idee te verfilmen.

Deze opleiding is ontwikkeld voor diegenen die de Module Filmplan succesvol hebben afgerond of diegenen die een werkbaar filmplan hebben. De toelating vindt in dat geval plaats op basis van een intakegesprek.

Het programma van de Module Opname wordt gegeven in de avond of overdag in voltijd of deeltijd. Het totale programma neemt 30 uur in beslag. Je kunt kiezen voor ons avondprogramma dat tweemaal in de week plaatsvindt op maandag en woensdag van 19:30 – 22:00 uur gedurende zes weken. We bieden ook een dagprogramma aan op vrijdag of zaterdag van 10:30 – 16:00 uur gedurende zes weken.

PROGRAMMA & STARTDATA


De Opleiding Opname staat volledig in het teken van het draaien van jouw filmplan. Gedurende de opleiding wordt er veel zelfstandigheid gevraagd. Alle kennis die je in de afgelopen maanden hebt opgedaan pas je toe op jouw trailer. Je draait overdag en je krijgt in de avonduren feedback op het materiaal wat je hebt geschoten.

De eerste week van de draaiperiode is een pre-productie week waarin je de laatste puntjes op “i” zet voor jouw draaidagen. Hoe bereid je je voor op het filmen van een documentaire? We bespreken de bekendste valkuilen en de do’s & don’ts op de set.

Voordat je jouw trailer daadwerkelijk gaat filmen doorloop je een test draaidag waarin je de laatste aandachtspunten, verkregen van de docent, gaat toepassen op je verhaal. Zo ben je optimaal voorbereid op de uiteindelijke draaidagen.

Tijdens de lessen kijk je met je medestudenten naar jouw beeldmateriaal en het materiaal van de andere studenten. De docent geeft je tips welke algemeen toepasbaar zijn zodat je elke week leert on jouw trailer op het maximale niveau te brengen.

Elke regisseur dient tijdens het draaien over een cameraman en een geluidsman te beschikken. De verschillende rollen kunnen worden ingenomen door medestudenten. Als dit niet mogelijk is vanwege bijvoorbeeld beschikbaarheid kun je gebruik maken van een crew van Amsterdam Film School. Het is uiteraard ook mogelijk om in overleg zelf een crew samen te stellen. De regisseur focust zich op het regisseren van de pilot, de crew voert de overige taken uit.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
Bij inschrijving één moduleEUR 618,75EUR 1.237,50
Bij inschrijving meerdere modulesEUR 543,75EUR 1.087,50
Bij inschrijving alle modulesEUR 468,75EUR 937,50

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Aan het einde van de Module Opname heb je het beeldmateriaal van jouw trailer dat je in de volgende Module Montage gaat monteren tot een volwaardige trailer.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Opname maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info