De Module Opname is de vierde module van de Opleiding Regie Documentaire. Tijdens deze module neem je jouw korte documentaire of trailer op die je in voorgaande modules hebt uitgewerkt.

Alle opgedane kennis komt nu samen in de praktijk. Zelfstandig als regisseur ga je nu een korte documentaire of trailer produceren waarbij je je eigen stijl, visie en noodzaak naar voren laat komen. Je zorgt voor een optimale voorbereiding en filmt de korte documentaire of trailer na een test draaidag waarin je de puntjes op de “i” zet. Een externe professional en een docent zullen de opname beoordelen aan het einde van de draaiperiode.

Het doel van deze module is om jouw documentaire idee te verfilmen.

Deze opleiding is ontwikkeld voor diegenen die de Module Filmplan succesvol hebben afgerond of diegenen die een werkbaar filmplan hebben. De toelating vindt in dat geval plaats op basis van een intakegesprek.

Het programma van de Module Opname wordt gegeven in de avond of overdag in voltijd of deeltijd. Het totale programma neemt 30 uur in beslag. Je kunt kiezen voor ons avondprogramma dat tweemaal in de week plaatsvindt op maandag en woensdag van 19:30 – 22:00 uur gedurende zes weken. We bieden ook een dagprogramma aan op vrijdag of zaterdag van 10:30 – 16:00 uur gedurende zes weken.

PROGRAMMA

De Module Opname staat volledig in het teken van het draaien van jouw filmplan. Gedurende de opleiding wordt er veel zelfstandigheid gevraagd. Alle kennis die je in de afgelopen maanden hebt opgedaan pas je toe op jouw trailer. Je draait overdag en je krijgt in de avonduren feedback op het materiaal wat je hebt geschoten.

De eerste week van de draaiperiode is een pre-productie week waarin je de laatste puntjes op “i” zet voor jouw draaidagen. Hoe bereid je je voor op het filmen van een documentaire? We bespreken de bekendste valkuilen en de do’s & don’ts op de set.

Voordat je jouw trailer daadwerkelijk gaat filmen doorloop je een test draaidag waarin je de laatste aandachtspunten, verkregen van de docent, gaat toepassen op je verhaal. Zo ben je optimaal voorbereid op de uiteindelijke draaidagen.

Tijdens de lessen kijk je met je medestudenten naar jouw beeldmateriaal en het materiaal van de andere studenten. De docent geeft je tips welke algemeen toepasbaar zijn zodat je elke week leert on jouw trailer op het maximale niveau te brengen.

Elke regisseur dient tijdens het draaien over een cameraman en een geluidsman te beschikken. De verschillende rollen kunnen worden ingenomen door medestudenten. Als dit niet mogelijk is vanwege bijvoorbeeld beschikbaarheid kun je gebruik maken van een crew van Amsterdam Film School. Het is uiteraard ook mogelijk om in overleg zelf een crew samen te stellen. De regisseur focust zich op het regisseren van de pilot, de crew voert de overige taken uit.

Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd tot en met de Module Filmplan. Dit betekent dat de Modules Opname en Montage voor de Opleiding Regie Documentaire niet los af te nemen zijn.

Indien je wenst mee te werken aan een van de korte films van onze Regie studenten kun je contact opnemen via het contactformulier. Mocht je interesse hebben in een Module Montage verwijzen wij je graag door naar onze uitgebreide Opleiding Montage.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Je kunt de onderwijssom wel maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden. Meer informatie over de kosten van de gehele Opleiding vind je hieronder in de tabel.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENPRIJS PER MAAND OBV 12 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 849EUR 708.25EUR 8499

Aan het einde van de Module Opname heb je het beeldmateriaal van jouw trailer dat je in de volgende Module Montage gaat monteren tot een volwaardige korte documentaire of trailer.

De Module Opname maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Regievisie

Basis van Acteren