INTRODUCTIE


De Opleiding Montage is het vijfde onderdeel van de Opleiding Regie Documentaire. Tijdens deze module staat het monteren van jouw trailer centraal. Gedurende de post-productie ga je onder leiding van onze professionals aan de slag met eigen beeldmateriaal wat je hebt gedraaid tijdens de voorgaande module. Indien je deze module afzonderlijk wenst te volgen kun je gebruik van materiaal van Amsterdam Film School of filmmateriaal dat je zelf hebt gedraaid.

De algemene workflow, praktijkgerichte tips en tricks en oplossingsgericht denken staan voorop. De software waarmee gewerkt wordt is Adobe Premiere voor beeldmontage en Adobe After Effects voor visual effects (andere opties zijn mogelijk in overleg).

Het monteren van jouw trailer (of het monteren van eigen beeldmateriaal beoordeeld door Amsterdam Film School) waarbij je de algemene montage workflow leert toe te passen op jouw project.

Deze module is ontwikkeld voor diegenen die de voorgaande Module Opname succesvol hebben afgerond of diegenen die kwalitatief beeldmateriaal hebben dat ze in overleg met de school kunnen gebruiken tijdens de opleiding. De toelating vindt in dat geval plaats op basis van een intakegesprek.

Het programma van de Module Montage wordt gegeven in de avond of overdag in voltijd of deeltijd. Het totale programma neemt 30 uur in beslag. Je kunt kiezen voor ons avondprogramma dat tweemaal in de week plaatsvindt op maandag en woensdag van 19:30 – 22:00 uur gedurende zes weken. We bieden ook een dagprogramma aan op vrijdag of zaterdag van 10:30 – 16:00 uur gedurende zes weken.

PROGRAMMA & STARTDATA


Centraal tijdens deze opleiding staat het doorlopen van een goede montage workflow. Je leert de technische aspecten van montage te beheersen om vervolgens je project efficiënt in te delen zodat je flexibel al je creativiteit kunt toepassen in je project.

Nadat je hebt geleerd om efficiënt een algemene workflow toe te passen werk je de montage verder uit. Hoe bouw je gestructureerd een montage op? Je leert beeldmateriaal naar waarde te beoordelen middels het spotten van materiaal en het opzetten van rushes. Na het spotten en beoordelen van je rushes begin je met de volgende stap, het produceren van je eerste edit.

Het ritme van je montage is essentieel; door middel van tijdverruiming en verdikking leer je jouw verhaal beter te vertellen en maak je kennis met de kracht van montage.  Je leert spanningselementen en momenten van aandacht te creëren of te benadrukken. Hoe zorg je door middel van ritme dat de kijker geboeid blijft?

Je werkt toe naar een zogeheten ‘Picture Lock‘. Je loopt door je montage heen om te beoordelen of jouw verhaal op de juiste manier verteld is. Tijdens deze fase is het belangrijk om te kijken of je boodschap goed overkomt. Je beheerst het technische gedeelte, maar komt jouw verhaal dramatisch gezien tot zijn recht?

Na de ‘Picture Lock‘ ligt de focus op de nabewerking; er wordt aandacht besteed aan geluidsnabewerking, kleurcorrectie en grafische elementen. Tevens komt het werken in een professionele omgeving en samenwerking met externe partijen aan bod.

De audio klopt nu, de grafische elementen en kleurcorrectie zijn toegepast, nu is het tijd voor je slotmontage!  Dit is het laatste onderdeel van de montage waarin alles samenkomt. De docent beoordeelt je laatste edit en geeft indien nodig de laatste tips om af te ronden naar jouw perfecte pilot!

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
Bij inschrijving één moduleEUR 618,75EUR 1.237,50
Bij inschrijving meerdere modulesEUR 543,75EUR 1.087,50
Bij inschrijving alle modulesEUR 468,75EUR 937,50

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Aan het einde van de Module Montage heb je het beeldmateriaal van jouw trailer gemonteerd en gereed voor distributie.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Montage maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO