Amsterdam Film School biedt in haar curriculum verschillende vooropleidingen aan. Heb je nog geen of weinig kennis van film of televisie, dan zijn deze opleidingen uitermate geschikt. Je zet de eerste stappen in jouw ontwikkeling als succesvol filmmaker of acteur in een kort traject van 10 weken. Ook voor kandidaten die willen weten wat het is om een eigen film te maken is de vooropleiding een unieke kans om een kijkje te nemen in de film- en televisiewereld.

We hebben drie vooropleidingen samengesteld om je snel klaar te stomen voor ons langere onderwijstraject waarin je je eigen film of documentaire regisseert of waarin je acteert in een korte film. Vanwege het intensieve leertraject van onze hoofdopleiding is het van belang dat je bepaalde kennis bezit zodat je niet vastloopt tijdens de realisatie van je film.

Na afronding van de vooropleiding kun je met vertrouwen deelnemen aan de toelating of auditie van onze hoofdopleidingen*. Ook vergroot je je kans voor toelating bij andere onderwijsinstellingen als de Nederlandse Filmacademie of de HKU*. Het programma is ook beschikbaar in de Engelse taal.

*Vooropleidingen van Amsterdam Film School geven geen garantie voor toelating voor vervolgopleidingen van Amsterdam Film School of andere onderwijsinstellingen.

Ontdek hieronder ons uitgebreide curriculum qua vooropleidingen. De leertrajecten van Amsterdam Film School zijn perfect op elkaar afgestemd zodat onze leerlingen multidisciplinair kunnen samenwerken tijdens de opleiding.