INTRODUCTIE


Wil jij altijd al regisseur worden, maar weet je niet zeker of het wat voor je is? Dan is de vooropleiding Regisseur van Amsterdam Film School echt wat voor jou. De opleiding Regie bestaat uit zes verschillende modules welke ook modulair zijn af te nemen. Je leert de basis van scenario, tot aan cinematografie en tot aan montage om met alle nodige voorkennis te kunnen starten aan onze Opleiding Regie Fictie.

Heb je nog geen idee voor eigen filmpjes en wil je eerst eens met bestaande scenario’s en scènes werken? Dat kan tijdens de vooropleiding regisseur!

Het doel van de vooropleiding is om je te voorzien van alle kennis welke nodig is om de eerste stappen te zetten in de filmindustrie. Na deze opleiding heb je van alle mogelijke disciplines geproefd en ben je klaar om je verder te ontwikkelen als filmmaker.

Na afronding van de vooropleiding kun je deelnemen aan onze Regisseurs opleiding waar je je eigen korte film gaat regisseren.

Deze opleiding is ontwikkeld voor mensen met weinig tot geen ervaring in de filmindustrie.

Het programma van de Vooropleiding Regie Fictie wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 120 uur in beslag. Ieder weekend hebben we een sessie op zaterdag van 10:30 tot 16:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA


De eerste Module Storytelling richt zich op de eerste fase van het ontwikklen van een korte film. Je werkt met een bestaande scène maar leert dit tevens om te zetten naar je eigen stijl en visie. Daarnaast gaan we in op de structuur van een scenario, karakters en dialoog. Je herschrijft een scène van een bestaand scenario op basis van de verkregen kennis in deze intensieve en leerzame module.
De volgende onderwerpen worden behandeld:
Introductie over de korte film
Structuren
Karakters
Schrijven van een scene

Zo heb je alvast geproefd van storytelling en ben je klaar om jouw eigen scenario voor een korte film te schrijven als je verder gaat met Regie studeren.

Tijdens de Module Cinematografie leer je de basistechniek van de camera en maak je de eerste stappen in het gebruik van een een professionele camera. Van alle denkbare kaders tot aan het gebruik van natuurlijk licht. Tevens koppelen we aan de theorie praktijkoefeningen welke je gedurende de module gelijk toepast. Denk hierbij aan het filmen van verschillende situaties waarbij je eerst een doordachte decoupage maakt. Aan het einde van de cursus analyseer je het gedraaide materiaal en maak je een eerste definitieve versie van je decoupage op basis van de verkregen feedback.
De volgende onderwerpen worden behandeld:
Introductie van de camera
Kaders & Decoupage
Licht
Beeldanalyse 

Filmen is doen en dit voert ook de boventoon tijdens deze leerzame en praktijkgerichte fase van de opleiding.

Altijd al willen weten hoe het is om op de set te regisseren? Tijdens de Module Spelregie gaat deze wens in vervulling. Je regisseert tijdens de module Spelregie voor het eerst een scène met medestudenten. Dit is de eerste stap in het ontwikkelen van jouw spelregie skills in een veilige omgeving om te experimenteren en te oefenen. Tevens leer je de verschillende disciplines op een filmset kennen.
De volgende onderwerpen worden behandeld:
Introductie van regie
Acteren
Set discipline 
Spelregie

Zo ben je straks klaar om met acteurs te werken in de Opleiding Regie Fictie!

In de vierde Module Productie leer je wat de taken zijn van een productieleider. Wat komt er allemaal kijken bij een filmproductie? Hoe zit een draaiplanning in elkaar en wat is precies een breakdown?
De volgende onderwerpen worden behandeld:
Pre productie
Locaties & Callsheets
Draaiplanning
Breakdown

Je gaat als productieleider aan de slag voor een productie van een korte scène van één van je medestudenten en organiseert tevens zijn/haar draaidag in de volgende Module Opname.

De Module Opname is bedoeld om je te laten ervaren hoe het is om op een kleine set te werken als filmmaker. Je bent gedurende deze opnameperiode de regisseur en je maakt kennis met alle andere functies op de set. Tijdens dit blok draai je korte scènes met je medestudenten om zo meters te maken op de set.

In de laatste Module Montage maak je kennis met beeldmontage en leer je werken met Adobe Premiere Pro CC. Alle basistechnieken komen aan bod en je gaat vooral zelf aan de slag.
De volgende onderwerpen worden behandeld:
Algemene workflow
Opzetten van een edit
Titels & Nabewerking
Slot montage

Tijdens dit laatste onderdeel monteer je de gedraaide scènes uit de vorige Module Opname.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van 3%.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 625EUR 3.750

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Vooropleiding Regie Fictie bezit je alle basiskennis van het filmvak. Je kunt vervolgens doorstromen naar onze Opleiding Regie Fictie, Productie of Montage Opleiding of  je kiest ervoor om deel te nemen aan één van onze Masterclasses.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Vooropleiding Regie Fictie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO