Tijdens deze 10 weken durende Vooropleiding Regie Fictie maak je kennis met alle aspecten van het maken van een film en leer je in een veilige omgeving hoe je de terminologie en wetten van film in praktijk kan brengen. Dit is je eerste stap op weg naar het regisseren en realiseren van jouw eigen film!

Je krijgt inzicht over de rol van de regisseur vanaf scriptontwikkeling tot zijn of haar functie op de filmset. Je ontdekt hoe je  een script analyseert en scènes kan interpreteren, daarnaast krijg je inzicht in het gebruik van de camera, oefen je met de basis van spelregie en leert dat samen te brengen op een set op school. Tijdens de laatste twee lessen heb je  twee draaidagen en werk je gezamenlijk toe naar de verfilming van een scène, waarmee je de Vooropleiding hebt afgerond.

Je leert alle nodige voorkennis om te kunnen starten aan onze Opleiding Regie Fictie.

Het doel van de vooropleiding is om je te voorzien van alle kennis welke nodig is om de eerste stappen te zetten in de filmindustrie. Na deze vooropleiding heb je van de basis principes van film geproefd en ben je klaar om je verder te ontwikkelen als filmmaker.

Na afronding van de vooropleiding kun je deelnemen aan onze Regisseurs opleiding waar je je eigen korte film gaat regisseren.

Deze vooropleiding is ontwikkeld voor mensen met weinig tot geen ervaring in de filmindustrie.

Het programma van de Vooropleiding Regie Fictie wordt doordeweeks gegeven en is parttime. Het totale programma neemt 36 uur in beslag. Gedurende tien weken heb je acht weken op maandag les van 19:00 tot 22:00 uur en de laatste twee weken heb je twee zondagen les van 10:30 tot 17:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA

In de eerste fase van de Vooropleiding begin je met onderzoeken wat film maken en regisseren nu eigenlijk is.  Wat doet een regisseur precies? Daarnaast leer je alles over de “Korte Film”, een ideaal medium voor jou als beginnend filmmaker om je te ontwikkelen tot regisseur.

Nadat je basiskennis over regisseren en film maken hebt opgedaan leer je aan de hand van voorbeelden hoe een script wordt opgebouwd en welke lay-out je dient te gebruiken bij het schrijven daarvan. Tijdens de lessen gewijd aan storytelling ga je in op hoe je als regisseur een script kunt analyseren.

Na  de storytelling lessen vervolg je de Vooropleiding met een introductie op de wereld van cinematografie. Als regisseur maak je voorafgaand aan het filmen een decoupage. Maar hoe doe je dit en wat is dit precies? Je leert hoe je verschillende manieren kunt gebruiken om je verhaal in beeld te brengen. Welke type shots zijn er en wat zeggen ze? In deze lessen ben je naast de theorie ook hands-on bezig en pas je de technieken en mogelijkheden direct toe.

Je hebt nu je eerste stappen als regisseur gezet en heb je de basis van storytelling, scenario, camera en decoupage eigen gemaakt. Tijd om te gaan werken met mise-en-scène en te leren hoe je acteurs kunt inzetten ten opzichte van de camera en wat dit kan doen voor je verhaal. Natuurlijk is het belangrijk om als regisseur te weten hoe het is om te acteren dus ook hier krijg je de basisprincipes van mee.

Nadat je deze kennis hebt opgedaan ga je in op de basistheorie van Spelregie en pas je deze  toe op een scène. Tijdens deze lessen leer je zowel het acteren als regisseren in praktijk te brengen aan de hand van bestaande scenes. Je maakt  je eerste meters als regisseur om aan het einde van de Vooropleiding ism je medestudenten echt een scene te regisseren.

Het laatste onderwerp dat je behandelt voordat je gaat draaien is “set-discipline”. Wie doet precies wat op een filmset? Wat is bijvoorbeeld het belang van een opnameleider? En wat moet je doen om de juiste focus op de set te creëren en te behouden? Je neemt de belangrijkste disciplines door, bespreekt de eventuele valkuilen. In voorbereiding op het werkelijk draaien van de scène verdeel je met je medestudenten de benodigde taken onderling.

In de laatste fase van de Vooropleiding pas je de opgedane kennis toe in de praktijk en bereid je jezelf voor op het regisseren en draaien van scènes. Alvorens je dit doet schrijf je in jouw Regievisie uit wat je precies wilt vertellen met jouw scene. Denk hierbij aan: camera, geluid, montage, set dressing en spel. Vervolgens maak je samen met je medestudenten een draaiplan en kun je echt beginnen met filmen van de scènes.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 400EUR 1.200

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Na de Vooropleiding Regie Fictie bezit je alle basiskennis van het filmvak. Je kunt vervolgens doorstromen naar onze Opleiding Regie Fictie, Productie of Montage Opleiding of  je kiest ervoor om deel te nemen aan één van onze Masterclasses.

De Vooropleiding Regie Fictie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Acteren

Acteren en Transformeren