Wil jij altijd al regisseur worden maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wil je eerst alle basis leren? Dan is de vooropleiding Regie Fictie van Amsterdam Film School echt wat voor jou. Je leert de basis van scenario, camera tot aan regie om met alle nodige voorkennis te kunnen starten aan onze Opleiding Regie Fictie.

Dus heb je nog geen idee voor een eigen korte film maar wil je wel graag aan de slag door eerst eens met bestaande scènes werken? Dat kan tijdens de vooropleiding Regie Fictie!

Het doel van de vooropleiding is om je te voorzien van alle kennis welke nodig is om de eerste stappen te zetten in de filmindustrie. Na deze vooropleiding heb je van de basis principes van film geproefd en ben je klaar om je verder te ontwikkelen als filmmaker.

Na afronding van de vooropleiding kun je deelnemen aan onze Regisseurs opleiding waar je je eigen korte film gaat regisseren.

Deze vooropleiding is ontwikkeld voor mensen met weinig tot geen ervaring in de filmindustrie.

Het programma van de Vooropleiding Regie Fictie wordt doordeweeks gegeven en is parttime. Het totale programma neemt 36 uur in beslag. Gedurende tien weken heb je acht weken op maandag les van 19:00 tot 22:00 uur en de laatste twee weken heb je twee zondagen les van 10:30 tot 17:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA

Gedurende deze vier weken durende module leer je de basis van het ontwikkelen van een scenario door oa met bestaande scene’s te werken. Tijdens deze module krijg je inzicht in de structuur van een scenario. Waaruit bestaat een scenario, wat is een goede scene en hoe schrijf je een dialoog? Met deze basistechnieken heb je de eerste stap gezet, naar je eigen schrijf- en maakproces. Je herschrijft een scène van een bestaand scenario op basis van de verkregen kennis in deze intensieve en leerzame module.

De volgende onderwerpen worden behandeld:
Introductie over de korte film
Genre & Structuur
Scenes & Synopsis
Dialogen schrijven

Zo heb je alvast geproefd van storytelling en heb je de eerste stap gezet om wellicht jouw scenario voor een korte film te schrijven als je verder gaat met Regie studeren.

Deze module richt zich op het leren van de basistechnieken van camera en dit ook toe te passen in de praktijk. Zo zet je de eerste stappen in het gebruik van een een professionele camera. Je leert de basistechnieken van onze camera’s eerst kennen om zo je cinematografische visie beter te ontwikkelen. Tevens ga je samen met je medestudenten een scène decouperen om te zien hoe wat de mogelijkheden zijn. Door veel te oefenen in praktijk leer je ook om je eigen cinematografische visie te ontwikkelen. Je krijgt huiswerkopdrachten mee om thuis verschillende oefeningen te draaien. Denk hierbij aan het filmen van verschillende situaties waarbij je eerst een doordachte decoupage maakt.

Introductie van de camera
Kaders & Shots
Decoupage

Mise-en-Scene

Filmen is doen en dit voert ook de boventoon tijdens deze leerzame en praktijkgerichte fase van de Vooropleiding.

Altijd al willen weten hoe het is om op de set te regisseren? Tijdens de Module Spelregie zet je de eerste stappen als regisseur. Je regisseert tijdens de module Spelregie voor het eerst een scène met medestudenten. Dit is de eerste fase waarin je jouw spelregie skills in een veilige omgeving ontwikkelt door veel te oefenen en te experimenteren. Tevens leer je de verschillende disciplines op een filmset kennen.

Introductie van regie
Acteren
Set discipline
Spelregie

Zo ben je straks klaar om met acteurs te werken in de Opleiding Regie Fictie!

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van 3%.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 400EUR 1.200

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Na de Vooropleiding Regie Fictie bezit je alle basiskennis van het filmvak. Je kunt vervolgens doorstromen naar onze Opleiding Regie Fictie, Productie of Montage Opleiding of  je kiest ervoor om deel te nemen aan één van onze Masterclasses.

De Vooropleiding Regie Fictie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Acteren

Acteren en Transformeren