INTRODUCTIE


Op de Vooropleiding Documentaire maak je in drie stappen kennis met de belangrijkste aspecten van het filmvak. Wil jij altijd al je eigen documentairefilm maken maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of heb je nog geen ervaring en wil je bij de basis beginnen? Dan Vooropleiding van de Amsterdam Film School de perfecte manier op de eerste stap te zetten!

Tijdens de Vooropleiding bieden we je alle tools en kennis om je ontwikkeling tot een succes te maken. Je leert de basisprincipes kennen van het ontwikkelen van ideeën tot aan een opzet van een filmplan en van de basis cameratechnieken tot aan regisseren voor Documentaire.

In 10 weken tijd krijg je van alle facetten de basis mee om zo met alle nodige bagage te kunnen starten aan onze opleiding Regie Documentaire. Tijdens de Vooropleiding staat de basis, praktijk, experimenteren, onderzoeken en uitproberen centraal zodat jij straks zelf jouw eigen documentaire kunt maken.

Je maakt kennis met alle belangrijke vaardigheden die horen bij het maken van documentaires. Vanaf het bedenken van onderwerpen tot research en van het oefenen met interviewen voor de camera tot de basis technieken van de camera leren beheersen.

Alles komt aan bod zodat jij na deze praktische opleiding een goed beeld hebt van de veelzijdige aspecten van het vak. Je hebt inzicht verkregen in je eigen creatieve talent, hebt de basis van het vak onder de knie en eindigt zo de Vooropleiding Documentaire met een certificaat van deelname. Na deze eerste stap kun je ervoor kiezen om jezelf verder te ontwikkelen tijdens de opleiding Regie Documentaire.

Let op: De Vooropleiding biedt geen garantie voor deelname aan onze Opleiding Regie Documentaire.

Deze vooropleiding is zeer geschikt voor startende mediamakers die praktische ervaring willen opdoen in het filmvak. Je hoeft geen of weinig ervaring te hebben om van start te gaan en je krijgt de beste voorbereiding om daarna te beginnen aan de Opleiding Regie Documentaire van Amsterdam Film School.

Het programma van de Vooropleiding Regie Documentaire wordt op maandag gegeven en is deeltijd. Het totale programma neemt 36 uur in beslag en duurt 10 weken. Iedere maandag heb je een les van 19:00 tot 22:00 uur en in de laatste module worden de vier lessen gecombineerd tot twee praktijklessen van zes uur.

PROGRAMMA & STARTDATA


Wat zijn de kenmerken van een professionele documentaire en hoe zet je de eerste stappen voordat je uberhaupt gaat filmen? In module leer je alles over de achtergrond en de context van het documentairevak en ontdek je de talloze mogelijkheden van het genre. Daarnaast maak je deze maand kennis met de basistechnieken van het schrijven van de opzet voor een eenvoudig filmplan.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Introductie van Documentaire

Ideeen & Genres

Het filmplan

Research

Na deze lessen kun je goed voorbereid starten met de tweede fase van de Vooropleiding Documentaire: Camera.

Deze module richt zich op het leren van de basistechnieken van camera en dit tevens toe te passen in de praktijk. Je leert onze camera’s, de Canon XF100, eerst goed kennen om deze zo op de juiste manier te kunnen gebruiken. Zo krijg je inzicht in de methodes om opnames tot een beter resultaat te brengen. Daarnaast krijg je van alle vormen, welke in de vervolgopleiding gegeven worden, een introductie. Je maakt in dit blok kennis met de terminologie en de wereld van een regisseur voor Documentaire.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Introductie Camera Stijlvormen
Type shots
Filmen in praktijk

Nadat je deze module volledig hebt afgerond ben je gereed voor de derde fase van de Voorpleiding, waarin je je verder verdiept in de taken van de regisseur.

In de derde en tevens laatste module zet je de eerste stappen om te zelf te regisseren in een veilige omgeving. Je leert en oefent met de verschillende interviewtechnieken. Daarnaast behandelen we ook de obstakels welke je gedurende een opname tegen kan komen. De reeds opgedane kennis pas je toe door middel van een opname welke je zelf regisseert. Deze laatste vier lessen van de Vooropleiding zijn praktijk gericht en worden gecombineerd in twee lessen van 6 uur waardoor er veel ruimte is voor oefeningen.


De volgende onderwerpen worden behandeld:

Regie in Acteren Documentaire

Spelregie Interviewtechnieken Set discipline

Set discipline Set ervaring

Je krijgt zicht op de belangrijkste taken van een regisseur en groeit zelf in je rol als maker door gedurende deze module. Zo ben je wellicht klaar om straks met alle benodigde kennis aan de slag te gaan op onze Opleiding Regie Documentaire!

KOSTEN


Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 400EUR 1.200

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Vooropleiding Documentaire kun je ervoor kiezen om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van de Opleiding Regie Documentaire aan de Amsterdam Film School, je kunt je verdiepen in bepaalde onderwerpen tijdens de Masterclasses, speciale screenings bijwonen en werken aan de verdere uitbreiding van je netwerk en werkervaring.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Vooropleiding Regie Documentaire maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO