INTRODUCTIE SCREENWRITING COURSE

Om tot een scenario te komen met een krachtige vertelling en authenticiteit in beeld en taal zijn er verschillende stappen te zetten. In deze workshop weken leggen wij de focus op het uitschrijven van een synopsis en vervolgens een scenario voor een korte film. Hierin wordt er aandacht besteed aan technieken en structuren, maar wordt vooral gezocht naar jouw manier om tot een heldere vertelling met een scherpe taal in zowel de actie als dialoog te komen.

Omdat je in deze workshop met een kleine groep deelnemers werkt, is er ruimte voor veel individuele aandacht voor jouw project. De behandelde stof is merendeels voor elke deelnemer/student van toepassing, maar huiswerkopdrachten, feedback en benaderingswijze hoeven dat niet te zijn.

In deze intensieve periode krijg jij de persoonlijke aandacht om jouw film idee te concretiseren en te zoeken naar de juiste toon en sfeer in je scenario. Zo kun je met een concreet plan verder naar de realisatie van jouw korte film.

DOELSTELLING

Deelnemers hebben de ambitie een korte film te schrijven en/of regisseren en hebben een idee voor ogen dat verdere uitwerking behoeft. In korte tijd zal er intensief gekeken worden naar de tools en vaardigheden van het schrijven van een scenario en kan jouw persoonlijke schrijfwijze onderzocht worden. Hierin zijn vertelstructuren, karakters en tussenstappen als synopsis en treatment middelen, maar het doel blijft een eigen en noodzakelijke vertelling. Sytske zal ook uitvoerig bespreken hoe je dialogen benaderd. En misschien wel het belangrijkste onderdeel van het vak, herschrijven.

De bedoeling van deze speed course is het concretiseren van het scenario, de werkwijze en volgende stappen inzichtelijk maken en concrete feedback ontvangen op het gemaakte werk.

VOOOR WIE

Deze workshop is voor zowel ervaren als beginnende filmmakers.

Belangrijk is dat er al een basis is voor je synopsis, zodat je zeer gericht gebruik kunt maken van de feedback en suggesties van de docent. Dit programma is bedoeld als kickstart van je filmplan, of dat nu een heel nieuw plan is waar je enthousiast over bent (en al het een en ander van weet), een plan waarvoor je even een nieuw inzicht nodig hebt of een laatste finishing touch voor het gaat delen met externe partijen.

Registratie & Start data

sign up here

PRIJS

EUR 595,-

DUUR

4 weken

DATA

WEEK 1 – 19:30 – 22:00 uur
dinsdag 02 juli  – donderdag 04 juli

WEEK 2 – 19:30 – 22:00 uur
dinsdag 09 juli – donderdag 11 juli

WEEK 3 – 10:30 – 16:00 uur
Zondag 21 juli

WEEK 4 – 10:30 – 16:00 uur
Zondag 28 juli

DEELBETALING MOGELIJK
Meer informatie via deze link.

TAAL/LANGUAGE

Switch to english