Faciliteiten en apparatuur

Amsterdam Film School is gevestigd in de moderne stadspoort PanamaPaar. Onze leerlingen kunnen gebruik maken van zes studio’s voorzien van de meest moderne audiovisuele apparatuur.

Wil je aan de slag met professionele camera apparatuur en state-of-the-art computersystemen om zelf je film te monteren? Al onze faciliteiten staan in dienst van de leerling en zijn in overleg zes dagen per week beschikbaar tijdens onze openingsuren.

Camera- en geluidsapparatuur kun je na de les ook thuis gebruiken. Je krijgt tijdens de opleiding AFS huur vouchers die je kunt gebruiken om apparatuur te huren tijdens de opname module van de Opleiding Regie Fictie en Regie Docu.

4  Studio's

Voorzien van multimedia presentatie apparatuur om de kennis van ieder college zo goed mogelijk over te brengen.

Blackmagic Pocket Cinema Camera

De Blackmagic Pocket Cinema Camera is een compacte Super 16 formaat camera met een dynamisch bereik van 13 stops en de mogelijkheid om in hoge kwaliteit RAW en Prores formaat op te nemen.

Voor onze Opleiding Regie Fictie is dit dé camera waar we mee aan de slag gaan. We hebben een uitgebreid assortiment lenzen en vele accessoires om jouw film zo optimaal mogelijk te draaien.

Canon XF100

De Canon XF100 Pro HD is een professionele videocamera met een Full HD-codec met MPEG-2 (4:2:2). Hij legt beelden vast in een maximale kwaliteit van 1920 x 1080 Full HD bij 50 Mbps. Het HD-groothoekobjectief van de XF100 is zeer lichtgevoelig met een diafragma van f/1.8-f/2.8. Bovendien heeft de Canon een modus voor infrarood opnamen waarmee deze camcorder bij een minimum aan licht zeer goed kan presteren

Voor onze Opleiding Regie Docu zetten we vaak de zeer gebruiksvriendelijke Canon XF100 in voor interviews en veldwerk. Zo kunnen onze aspirant documentairemakers zich volledig richten op de inhoud en zo comfortabel mogelijk hun korte documentaire film maken.

2 Multimedia Studio's

Volledig ingericht met high-end computer apparatuur en alle benodigde software om een succes te maken van jouw project. We gebruiken Adobe Creative Cloud voor nabewerking van het opgenomen materiaal.