EERST VOLGENDE STARTMOMENT


INTRODUCTIE


Tijdens de Opleiding Regie Fictie maak je als Regisseur je eigen korte film. Tijdens deze uitgebreide praktijkgerichte Opleiding doorloop je in tien maanden alle stappen van het filmproces, opgedeeld in vijf modules: StorytellingCinematografieRegievisieOpname en Montage. Samen met je medestudenten wordt je bij alle stappen begeleid door professionals uit het filmvak. En alles wat je leert pas je toe op je eigen film!

Een film maken vergt veel tijd, discipline en energie. Als regisseur moet je van alle aspecten van het filmvak wat weten. Je bent inspirator, motor en bewaker van de inhoud voor iedereen die betrokken is bij je film. De Amsterdam Film School gelooft erin dat je dit het beste kan leren door zelf van het begin tot het eind je eigen korte film te maken. En niet zomaar een film, maar een film met noodzaak, een film waarvan jij heilig gelooft dat deze gemaakt moet worden.

De opbouw van de Opleiding Regie Fictie is als volgt: Je start in de Module Storytelling met het ontwikkelen en schrijven van een eigen verhaal. Vervolgens vertaal je dit verhaal naar een synopsis en vervolgens naar een eerste versie van je scenario voor een korte fictiefilm. Nadat je het scenario hebt afgerond leer je in de Module Cinematografie een eigen cinematografische visie uit te werken. Nu je hebt vastgesteld hoe je je scenario in beeld gaat brengen leer je in de Module Regievisie, samen te werken met acteurs. Je neemt castings af, maakt een decoupage, zet de eerste stap in je productie en repeteert met je acteurs. Tijdens de vierde Module Opname draai en regisseer je in drie dagen je film. In de laatste Module Montage, monteer je samen met een editor je korte film.

Je sluit je opleiding af met de premiere van je eigen korte film in de bioscoop!

Jezelf ontwikkelen tot volwaardig regisseur voor film en televisie. Je eindigt de opleiding met het regisseren van je eigen korte fictie film.

Na de opleiding kun je als filmmaker aan de slag in het werkveld. Tijdens de opleiding heb je een groot netwerk binnen de filmindustrie opgebouwd waarmee je je volgende productie kunt starten.

Deze opleiding is geschikt voor zowel beginnende als ervaren filmmakers die hulp kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van hun film(s).

De opleiding verschaft je een breed palet aan kennis die je als regisseur kunt inzetten voor het regisseren van korte films, commercials, bedrijfsfilms en speelfilms. De kans op werk in de industrie wordt ingeschat als gemiddeld tot hoog.

Het programma van de Opleiding Regie Fictie wordt gegeven in de avond of overdag in voltijd of deeltijd. Het totale programma neemt 40 weken (10 maanden) in beslag. Je kunt kiezen voor ons avondprogramma dat tweemaal in de week plaatsvindt op dinsdag en donderdag van 19:30 – 22:00 uur. We bieden ook een dagprogramma aan op zaterdag van 10:30 – 16:00 uur.

SPECIFCATIEOPLEIDING REGIE FICTIE
Totaal aantal lesuren200 lesuren
Totaal aantal cursusblokken80 blokken van 2,5 lesuren
Cursus frequentieTweemaal wekelijks
Maximum aantal deelnemers12 leerlingen
Studiebelasting6 studie uren per week
DocentenVolg link
LesmateriaalDigitale cursusmap
Examen / herkansingJa / 1 herkansing
HuiswerkbegeleidingOp aanvraag
ToelatingseisenJa
NiveauBeginnende als ervaren kandidaten kunnen starten met deze opleiding
Vereiste hardware/softwarePC/Mac met Adobe Creative Cloud software
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

PROGRAMMA & STARTDATA


In de eerste module Storytelling draait het om het ontwikkelen van een idee voor jouw korte film. Essentieel in het bedenken van een goed idee is dat jij de noodzaak weet te formuleren en te beargumenteren. Wat is de noodzaak van jou als maker om dit verhaal te vertellen?

Je vervat dit idee in een synopsis voor jouw eigen korte fictie film. Hierna zet je de volgende stap; het schrijven van je scenario. Gedurende de module behandelen we structuren, stijlen, dialoog en personages voor het schrijven van je scenario.

Je rondt de module af met een eerste versie van je scenario welke je toepast tijdens de volgende module Cinematografie. Je gebruikt je scenario om je cinematografische visie te ontwikkelen.

Tijdens de tweede module Cinematografie leer je alle technische aspecten van film om jouw verhaal cinematografisch te kunnen vertellen.

Het scenario dat je hebt geschreven in de module Storytelling is de basis voor het schrijven van je cinematografische visie; je bepaalt de cameravoering, licht- en stijlkeuze. De focus ligt in deze fase op het ontwikkelen van een eigen visie en smaak op het gebied van beeld. Ook decoupage wordt uitgebreid behandeld. Hoe schrijf je een goede decoupage en waar let je op? Welke decoupage past het beste bij jouw verhaal?

Het einddoel van deze module is het ontwikkelen en uitschrijven van jouw cinematografische visie in drie delen: vorm en stijl, compositie en kadrering en licht en kleur. Vervolgens start je in de volgende module Regievisie met het ontwikkelen van je eigen regievisie en spelregie.

In de derde module Regievisie start je met het ontwikkelen van je eigen regievisie die jou onderscheidt van andere filmmakers. Een regievisie is voor een regisseur de blueprint van zijn film.

Tijdens de module verdiep je je in de noodzaak van je scenario, werk je met acteurs en leer je een goede casting af te nemen. Je selecteert de acteurs die jouw verhaal het beste kunnen overbrengen. Na de casting en het schrijven van jouw regievisie zul je deze gaan pitchen aan je medestudenten, je docent en een uitvoerend producent. Je sluit de module af met het maken van een decoupage en het houden van repetities. Je repeteert met de acteurs om tot de perfecte decoupage te komen.

Na de laatste repetitie ben je klaar voor de productie van jouw korte fictie film in de volgende module Opname.

In de module Opname draai je de korte film die je hebt ontwikkeld gedurende de voorgaande modules. Je filmt jouw eigen scenario met de acteurs die jij hebt gecast. Je regisseert de scènes geheel volgens jouw regievisie.

Je werkt tijdens deze module met een crew die in overleg met Amsterdam Film School is samengesteld. De draaiperiode start met een pre-productie week waarin je op locatie bezoek gaat, callsheets maakt en je equipement lijst samenstelt zodat je optimaal voorbereid bent op de uiteindelijke draaidagen. Tijdens de opnames richt je je volledig op de regie en ben jij verantwoordelijk voor het eindproduct.

Na de laatste shoot ben je klaar voor de montage van jouw korte fictie film in de volgende module Montage.

In de laatste module Montage richt je je op het monteren van jouw korte fictie film; Je leert alles over montage en nabewerking. De focus ligt voornamelijk op het dramatische aspect van montage tijdens deze module.

Hoe zorg je dat jouw film visueel mooi wordt weergegeven, het verhaal het juiste ritme heeft, de spanningsbogen op de juiste manier overkomen in de montage en jouw boodschap niet verloren gaat? Al deze vragen worden beantwoord in deze module en je krijgt persoonlijke begeleiding volledig toegespitst op jouw korte film.

KOSTEN


Het curriculum van de Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot regisseur wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van €300.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 750EUR 6750

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij de Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Je bent klaar om in het werkveld aan de slag te gaan als regisseur. Na de opleiding Regie Fictie kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze uitgebreide Opleiding Montage of Productie te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Regie Fictie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO