De module Tools van de Filmacteur is de start van onze uitgebreide Opleiding Camera Acteren.

De eerste module is een inleiding: wat heeft een filmacteur eigenlijk allemaal tot zijn beschikking bij de vormgeving van zijn personage? Je zult hier meteen ontdekken waar je kracht en je zwaktes als acteur liggen. Je werkt met bestaande scènes en leert hoe je die tot leven kunt brengen met je eigen expressie, je fysiek, je stem, je timing en je positie. Vooral het inschakelen van je fysiek en de rol van mise-en-scène zullen uitgebreid aan bod komen.

Daarnaast krijg je een uitgebreide inleiding tot scriptanalyse en tekstbehandeling. Aan de hand van bestaande scenario’s leer je scènes te ontleden, de structuur van een vertelling te herkennen en de gelaagdheid van personages te begrijpen. Zo krijg je een goede basis om ieder scenario te analyseren en je personages eigen te maken. Uiteraard leer je direct hoe het is om voor de camera te spelen en jezelf terug te zien, want het is belangrijk om naar jezelf te leren kijken.

Centraal tijdens deze module staan je kracht en zwakte als acteur, het tot leven brengen van de eigen expressie, je fysiek, je stem, timing en positie. Tekstanalyse en begrip is voor een acteur de basis om een personage echt neer te zetten en te laten leven. Tevens leer je meer over je eigen fysiek kennen en hoe je dit kunt gebruiken.

Deze opleiding is ontwikkeld voor beginnende acteurs die de basis van acteren goed aangeleerd willen krijgen om zich vervolgens verder te verdiepen.

Het programma van de module wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 80 uur (acht weken) in beslag. Ieder weekend hebben we twee sessies op zaterdag en zondag van 10:30 tot 16:00 uur.

STARTDATA

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 900EUR 1.800
meerdere modulesEUR 787,50EUR 1.575
alle modulesEUR 675EUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Na de Module Tools van de FIlmacteur zet je de volgende stap in de Module Tekstbehandeling.

De Module Tools van de Filmacteur maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Tools van een Filmacteur

Tekstbehandeling