De Opleiding Tekstbehandeling is onderdeel van de uitgebreide Opleiding Camera Acteren.

In de tweede module werken we aan de ontwikkeling van je stem en het gebruik van dynamiek en timing in dienst van je personage.  Ook het aan- of afleren van dialecten en accenten zal worden behandeld. Daarnaast werken we verder aan de inzet van je fysiek. Elementair spel zal daarbij centraal staan en uiteraard focus je je weer op het spelen voor de camera. Je kijkt veel terug en analyseert in de groep en verwerkt de feedback in je acteerwerk.

Daarnaast ga je ook veelvuldig in op tekstbehandeling en de hiervoor veel gebruikte theorieën. Je leert richting te geven aan scènes door de intenties van je personage te doorgronden. Er wordt dieper ingegaan op karakteranalyse en je maakt kennis met het maken van een ‘breakdown’ van scènes als acteur.

Gedurende twee maanden bereiden we je zo goed mogelijk voor op de uitvoering van je filmproductie.

Deze module is ontwikkeld voor acteurs die de vorige module Tools voor de Filmacteur met succes hebben afgerond of die deze basiskennis al bezitten. Toelating vindt in dat geval plaats via een intakegesprek.

Het programma van de module wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 80 uur (acht weken) in beslag. Ieder weekend hebben we twee sessies op zaterdag en zondag van 10:30 tot 16:00 uur.

STARTDATA

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 900EUR 1.800
meerdere modulesEUR 787,50EUR 1.575
alle modulesEUR 675EUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Alle kennis die je hebt opgedaan in de deze Tekstbehandeling pas je toe tijdens de Module Authenticiteit van een Acteur en de Module Filmacteren in de Praktijk van de Opleiding Camera Acteren.

De Module Tekstbehandeling maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Tools van een Filmacteur

Tekstbehandeling