In de Module Authenticiteit van een Filmacteur van de uitgebreide Opleiding Camera Acteren ga je een intensievere samenwerking aan met de regisseurs van de Opleiding Regie Fictie. Zij hebben inmiddels een gedetailleerd scenario, een regievisie en een cinematografische visie ontwikkeld die ze graag met je willen delen.

Voor de geloofwaardigheid en gelaagdheid van je spel is het noodzakelijk eerlijk te zijn naar jezelf. In deze module wordt er dieper ingegaan op de psychologische gelaagdheid van de personages en zul je worden uitgedaagd om jezelf grondiger te onderzoeken. Authenticiteit is hierbij een sleutelbegrip. Hoe ga je om met impulsen tijdens je spel? Hoe luister je als acteur echt in een scène? En hoe gericht kun jij je gedachten sturen en beïnvloeden?

Je werkt opnieuw aan verschillende scènes met uiteenlopende karakters en zoekt hierbinnen naar jouw persoonlijke verbinding tot het verhaal en het karakter. Er wordt gewerkt aan het gebruiken van eigen ervaringen en emoties en je leert deze om te zetten naar een werkbare vorm. Zo leer je onder andere over de kracht van de close-up. Om menselijk gedrag goed te leren lezen, wordt er veel aandacht besteed aan het kijken en luisteren naar mensen in het dagelijks leven en hier specifieke voorbeelden uit te gebruiken in mise-en-scène, handelingen en mimiek.

Je leert hoe je een casting kunt voorbereiden en neemt deel aan een casting. Nadat er een match met je regisseur is gemaakt ga je repeteren met je regisseur en leer je acteren voor de camera op een echte filmset.

Deze module is ontwikkeld voor acteurs die de vorige Module Tekstbehandeling met succes hebben afgerond of die de kennis over fysiek acteren en transformeren al bezitten. Toelating vindt in dat geval plaats op basis van een intakegesprek.

Het programma van de module wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 80 uur (acht weken) in beslag. Ieder weekend hebben we twee sessies op zaterdag en zondag van 10:30 tot 16:00 uur.

STARTDATA

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 900EUR 1.800
meerdere modulesEUR 787,50EUR 1.575
alle modulesEUR 675EUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Nadat je de Module Authenticiteit van een Filmacteur volledig hebt afgerond ben je gereed voor de vierde en laatste fase van de opleiding en kun je starten met de draaiperiode in de Module Filmacteren in de Praktijk.

De Module Authenticiteit van een acteur maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Tools van een Filmacteur

Tekstbehandeling