INTRODUCTIE


Tijdens de Vervolgopleiding Camera Acteren ga je je verder verdiepen als acteur. Je leert de finesses van technisch camera acteren en we behandelen het principe typecasting versus anti-typecasting. Welke rollen passen bij jou als acteur en welke juist niet? Hoe wordt er bij de castingbureaus naar je gekeken? En in hoeverre kun je hier invloed op hebben? Vervolgens behandelen bewustwording van je lichaam en hoe je dit belangrijke instrument kunt inzetten bij extreme personages. In de laatste fase van de opleiding ga je werken aan een carrièreplan en introduceren we je bij verschillende castingbureau’s in Nederland.

Na afronding van de vervolgopleiding weet je waar je kracht ligt en tevens welke rollen het best bij jou passen en ben je klaar voor de filmindustrie!

Let op, auditie is vereist.

Het doel van de Vervolgopleiding Camera Acteren is om je klaar te stomen voor het werkveld. Je leert vooral je krachten als acteur te herkennen en deze toe te passen in je spel. Daarnaast ga je dieper in op de verschillende speltechnieken en mogelijkheden van fysiek acteren. Je schrijft een carrièreplan en je meldt je aan bij castingbureau’s.

De Vervolgopleiding Camera Acteren is geschikt voor semiprofessionele acteurs die willen professionaliseren of acteurs die onze Opleiding Camera Acteren succesvol hebben afgerond. Let op, indien je de Opleiding Camera Acteren niet hebt gevolgd zijn er toelatingseisen van toepassing (zie volgende tab).

De toelating voor de Vervolgopleiding Camera Acteren vindt plaats op basis van drie (3) auditierondes:

Eerste ronde
In de eerste auditieronde komt je persoonlijke motivatie aan bod en draag je een opgelegde monoloog (wordt toegestuurd door Amsterdam Film School) voor die je richting camera speelt. Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de tweede ronde.

Tweede ronde
In de tweede auditieronde draag je een persoonlijke monoloog (eigen keuze) voor en een opgelegde dialoog (wordt toegestuurd door Amsterdam Film School) welke je samen speelt met een acteur van Amsterdam Film School. Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de derde ronde.

Derde ronde
In de derde auditieronde word je uitgenodigd voor een informeel toelatingsgesprek en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor de Vervolgopleiding Camera Acteren van Amsterdam Film School.

Het programma van de Vervolgopleiding Camera Acteren wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 320 uur in beslag en duurt 32 weekenden. Ieder weekend hebben we twee sessies op zaterdag of zondag van 10:30 tot 16:00 uur

PROGRAMMA & STARTDATA


In de eerste fase van de opleiding draait het om de finesses van technisch camera acteren. We gaan dieper in op spelen voor de camera. Vervolgens ga je aan de slag met “filmvechten” en leer je een scène met een moeilijke choreografie te spelen voor de camera. Het draait in dit blok om conditie, techniek en spel.

Als acteur zal je veel audities moeten doen om uiteindelijk een rol te krijgen. Maar hoe werkt de Nederlandse castingindustrie? Waar let een castingdirector op als je wordt uitgenodigd voor een casting? Wat voor type zoekt hij/zij? Tijdens deze fase van de opleiding kijken we vooral naar wat voor type jij bent maar ook naar je anti-type. Hoe kun je het type zoals je vaak gezien wordt gebruiken als je kracht en die hoofdrol binnenslepen die je zo graag wilt spelen?

Het is goed om zelf bewust te worden van hoe castingbureau’s naar je kijken. Zo zul je in de toekomst vaak voor dezelfde rollen gecast gaan worden.

In je lijf heb je ongemerkt vaak fysieke obstakels zoals het niet kunnen zitten in een kleermakerszit. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat je “stijf” bent maar ook met bepaalde obstakels in je lichaam. Je kunt door middel van de juiste ademhaling je fysieke obstakels doorbreken en wegnemen. Tijdens deze module werk je aan een juiste ademhaling om ervoor te zorgen dat je als acteur in staat bent om je lichaam optimaal te kunnen gebruiken in het spel.

Na deze fase heb je geleerd hoe je een goede ademtechniek kunt toepassen en kunt gebruiken om controle te krijgen over je lichaam.

Tijdens deze fase leren we je hoe je je lichaam kunt inzetten bij het transformeren naar extreme personages. Hoe gebruik je je lichaam op de juiste manier om in de huid te kruipen van een extreem personage? Daarnaast ga je aan de slag met “groot en klein mechanisme” op basis van je stem. Leer je stem beheersen en varieer in je klein en groot mechanisme. Bijvoorbeeld; je groot mechanisme is duidelijk, luid en “groot” terwijl je klein mechanisme snel, kort en krachtige is in combinatie met een duidelijke articulatie.

Gedurende de laatste fase van de opleiding draait het allemaal om het opstellen van een carrièreplan. Wat wil je? Wat denk je te bereiken? Hoe ga je dat bereiken? Je gaat in samenwerking met de school op bezoek bij castingbureau’s en meldt je aan om in aanmerking te komen voor audities. Tevens leer je om je zelfstandig voor te bereiden op audities en draaidagen. Krijg een juist ritme door middel van een warming-up voor lichaam en spel. Daarnaast besteden we ook nog aandacht aan acteren in het Engels. Het kan natuurlijk zijn dat je gecast wordt voor een buitenlandse klus.

Na afronding van de opleiding ben je helemaal klaar voor de film en televisie industrie en kun je je eerste rol als acteur met succes vervullen.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van 3%.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 675EUR 5.400

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Vervolgopleiding Camera Acteren weet je waar je kracht ligt en tevens welke rollen het best bij jou passen en ben je klaar voor de filmindustrie!

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Vervolgopleiding Camera Acteren maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO