INTRODUCTIE


In de Opleiding Technisch Acteren van de uitgebreide Opleiding Camera Acteren ga je een intensievere samenwerking aan met de regisseurs van de Opleiding Regie Fictie. Zij hebben inmiddels een gedetailleerd scenario, een regievisie en een cinematografische visie ontwikkeld die ze graag met je willen delen.

Je leert scenario’s lezen en stemt je personage af op het karakter uit het scenario en het verhaal dat de regisseur wil vertellen. Er worden vervolgens castings afgenomen voor de scenario’s van de regisseurs. Nadat er een match is gemaakt ga je repeteren met de regisseur en leer je acteren voor de camera op een echte filmset.

Je leert hoe je een casting kunt voorbereiden en neemt deel aan een casting. Nadat er een match met je regisseur is gemaakt ga je repeteren met je regisseur en leer je acteren voor de camera op een echte filmset.

Deze module is ontwikkeld voor acteurs die de vorige Module Acteren en Transformeren met succes hebben afgerond of die de kennis over fysiek acteren en transformeren al bezitten. Toelating vindt in dat geval plaats op basis van een intakegesprek.

Het programma van de module wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 80 uur (acht weken) in beslag. Ieder weekend hebben we twee sessies op zaterdag en zondag van 10:30 tot 16:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA


Je begint de opleiding met het leren lezen en begrijpen van scenario’s. Later in deze module ga je samenwerken met het scenario van de regisseur. Het is daarom van belang te begrijpen wat een schrijver en regisseur bedoelen met de tekst en het verhaal.

Tijdens deze fase ga je concreet werken met tekstbegrip, doelen, strategieën en associaties. Tevens breng je meerdere spellagen aan en ga je op zoek naar de verschillende schakels in een scene om te variëren in spel.

De volgende stap is een personage dossier leren maken. Je stemt je personage af op het karakter uit het scenario en het verhaal dat de regisseur wil vertellen. Denk hierbij aan alle mogelijke vraagstukken betreft je personage. Een personage dossier is als een blueprint voor de acteur en geeft je de juiste houvast om je karakter te laten leven.

Na het behandelen van het personage dossier ga je werken met een regisseur. Deze heeft inmiddels een gedetailleerd scenario, een regievisie en een cinematografische visie ontwikkeld die hij graag met je wil delen. Vanaf dit moment ga je actief aan de slag met regisseurs en leer je elkaars taal begrijpen.

Vervolgens ga je trainen op een casting en worden castings ook daadwerkelijk uitgevoerd. Deze castings worden afgenomen voor de scenario’s van de regisseurs van de Opleiding Regie Fictie.

Het volgende onderdeel is acteer techniek. Je leert kaders, licht en continuïteit begrijpen en gebruiken in je acteertechniek. Bovendien leer je over de Helmerts methode: De 4 elementen.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 900EUR 1.800
meerdere modulesEUR 787,50EUR 1.575
alle modulesEUR 675EUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Nadat je de Module Technisch Acteren volledig hebt afgerond ben je gereed voor de vierde en laatste fase van de opleiding en kun je starten met de draaiperiode in de Module Acteren voor Film.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Technisch Acteren maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO