INTRODUCTIE


De module Basis van Acteren is de start van onze uitgebreide Opleiding Camera Acteren. In deze module leer je contact maken met je eigen emoties en hoe je met andere acteurs omgaat in conflictsituaties bij drama. Hoe kom je over op anderen en hoe kun je dit leren manipuleren? Wat is tekstanalyse en op welke wijze leer je het script zodat je goed regisseerbaar bent? Deze belangrijke vragen worden beantwoord in deze module.

Centraal tijdens deze module staat het contact maken met je eigen emoties, het omgaan met andere acteurs, hoe je overkomt op anderen en op welke wijze je het beste een script kunt leren begrijpen. Tekstanalyse en begrip is voor een acteur de basis om een personage echt neer te zetten en te laten leven. Tevens leer je meer over je eigen fysiek kennen en hoe je dit kunt gebruiken.

Deze opleiding is ontwikkeld voor beginnende acteurs die de basis van acteren goed aangeleerd willen krijgen om zich vervolgens verder te verdiepen.

Het programma van de module wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 80 uur (acht weken) in beslag. Ieder weekend hebben we twee sessies op zaterdag en zondag van 10:30 tot 16:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA


Je begint de opleiding met fysieke speloefeningen. Als acteur is het belangrijk om je bewust te worden van je lichaam. Je vrij voelen in je lichaam en weten waar je blokkades zitten zijn van essentieel belang om je te ontwikkelen. Je leert te observeren, te imiteren en te transformeren. We gaan aan de slag met het schakelen in emoties, je fysieke personage en je stemvorming.

De volgende stap is leren werken met andere acteurs. Je leert over de onderlinge dynamiek. Hoe kom je over op anderen en hoe kun je dit leren manipuleren? Daarnaast is de dynamiek met je tegenspeler een belangrijk onderdeel in acteren. Tevens leer je ontdekken hoe groepsdynamiek werkt en hoe je je hier aan over kunt geven. Het draait in dit onderdeel om focus, concentratie en samenspel met je medeacteurs. 

Na het behandelen van de groepsdynamiek gaan we in op de techniek van improvisatie en leer je vooral door dit zelf te gaan doen. Je leert improviseren door samen te spelen met je tegenspeler en een verhaal te vertellen. Improviseren is luisteren en reageren zodat er de mooiste dingen kunnen ontstaan. Ook kan het gebeuren dat je op de set ineens moet improviseren omdat je tegenspeler of jij de tekst kwijt bent. Vanaf dat moment gaat het erom dat je weet wat je doel is in het verhaal en waar je naar toe wilt in de scène.

Vervolgens gaan we in op tekstanalyse en leer je over tekstbehandeling. Wat is tekstanalyse en op welke wijze leer je het script zodat je goed regisseerbaar bent? Je leert hoe je begrijpend kunt lezen. Het gebeurt vaak dat je een tekst al gelijk wil interpreteren aangezien het op een bepaalde manier geschreven is maar door eerst uitvoerig begrijpend te lezen zul je zien welke mogelijkheden een tekst eigenlijk te bieden heeft. Tevens is een tekst niet zomaar geschreven maar heeft de tekst een doel om iemand te overtuigen. Je werkt met doelen, strategieën en put uit je eigen ervaringen. Als een personage geen doel heeft in een scène had deze er net zo goed niet kunnen zijn. Je leert gebruik te maken van actieve werkwoorden om zo je doelen helder te formuleren.

Tijdens dit onderdeel van de opleiding leer je werken met regisseurs. Het behandelt een eerste kennismaking met de regisseur en je leert hoe verschillende regisseurs werken op de filmset. Hoe verhoud je je tot een regisseur en hoe leer je hem/haar te begrijpen? Wat wil de regisseur van je zien en hoe kun je hier je eigen invulling aan geven?

De communicatie tussen regisseur en acteur is van essentieel belang om de film een succes te maken daarom is het belangrijk om de verschillende visies en gedachtes van een regisseur te leren begrijpen. Je leert regisseerbaar te zijn maar toch een eigen identiteit te behouden als acteur.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 900EUR 1.800
meerdere modulesEUR 787,50EUR 1.575
alle modulesEUR 675EUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Module Basis van Acteren zet je de volgende stap in de Module Acteren en Transformeren.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Basis van Acteren maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO