INTRODUCTIE


De Opleiding Acteren en Transformeren is onderdeel van de uitgebreide Opleiding Camera Acteren. In deze module ga je je nog meer verdiepen in jezelf en jouw manier van inspiratie opdoen voor het creëren van je personage. Aan de hand van het principe “observeren – imiteren – transformeren” leer je hoeveel verschillende soorten personages er in jou “huizen”.  Je leert scenario’s interpreteren zodat je precies weet welk verhaal er verteld wordt en wat en/of wie je in jezelf nodig hebt om het personage zichtbaar te kunnen maken. Tijdens deze module leer je ook omgaan met de fysieke aspecten van het camera acteren.

Gedurende twee maanden bereiden we je zo goed mogelijk voor op de uitvoering van je filmproductie.

Deze module is ontwikkeld voor acteurs die de vorige module Basis van Acteren met succes hebben afgerond of die deze basiskennis al bezitten. Toelating vindt in dat geval plaats via een intakegesprek.

Het programma van de module wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 80 uur (acht weken) in beslag. Ieder weekend hebben we twee sessies op zaterdag en zondag van 10:30 tot 16:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA


Je begint de module met het doorbreken van je schaamte. Je leert scenario’s interpreteren zodat je precies weet welk verhaal er verteld wordt en wat en/of wie je in in jezelf nodig hebt om het personage zichtbaar te kunnen maken.

Als acteur leren hoe je jezelf kwetsbaar opstelt en beleven hoe het is om je schaamte om te zetten in kracht is belangrijk. Elke acteur heeft zijn of haar schaamte en dat is logisch maar het uitspreken en er vervolgens mee aan de slag gaan is een mooie ontdekking en ontwikkeling.

De volgende stap is leren werken met kostuums en make-up. Het is belangrijk om te leren dat je geen type speelt maar dat je het personage ook daadwerkelijk bent in je rol. Hoe voelt het om bepaalde kostuums te dragen? Wat voor een emotie wekt het op? Hoe zet je dit om tot een volwaardig personage? Hetzelfde geldt voor het gebruik van make-up. Het dient je te helpen om je personage meer te voelen en te zijn.

Vervolgens ga je in op de conditietraining want als acteur is het belangrijk om fit te zijn. Zo voel je je energieker en kun je je volledig richten op je personage.

Het volgende onderdeel is stemvorming. Leer hoe je je stem kunt aanpassen op een specifiek script. Maak kennis met de mogelijkheden van je stem. Welke accenten kun je gebruiken en hoe kun je je personage doormiddel van je stem uniek maken? Tevens gaan we in op de juiste ademhaling waar veel acteurs zich vaak niet bewust van zijn. Door het juiste gebruik van je ademhaling kun je je stem optimaal gebruiken en afstemmen op verschillende personages.

In dit programma onderdeel behandelen we hoe je moet acteren in een vecht scène. Hier zit altijd een choreografie achter. En hoe leer je het vertrouwen te winnen van je mede-acteurs in een vechtscène? Je dient je volledig veilig te voelen in het spel. Filmvechten gaat tevens om hele strakke timing. De timing geldt niet alleen voor de geloofwaardigheid van het gevecht maar daarnaast ook voor de veiligheid van je tegenspeler. Uiteraard leer je de perfecte timing aan te houden in het spel met je mede-acteur.

In dit programma onderdeel behandelen we set discipline. Zodat je goed leert werken op een professionele set.

Kom altijd op tijd!

Op een set ontstaat vaak veel ruis en is elk departement met zijn eigen functie bezig. Daarnaast bestaat de kans dat je snel afgeleid kan worden maar hoe kun je je leren focussen op het spel? Wanneer is er ruimte en tijd voor ontspanning en wanneer sta je er als het echt moet. Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor het spel wat geleverd dient te worden en leunt iedereen op jouw prestaties. Welke functies zijn er op de set en wanneer luister je naar wie? Wat als een cameraman besluit jou te regisseren? Of een de geluidsman aan je vraagt of jij je tekst wat harder wil zeggen terwijl de regisseur net een andere aanwijzing gaf? Hoe sluit je je af voor alle gebeurtenissen op de set en hoe focus je op wat echt belangrijk is? Namelijk je transformeren en inleven in je personage zodat jij zelf ook trots kunt zijn op jouw prestaties. Dit leer je door jezelf set discipline aan te leren.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 900EUR 1.800
meerdere modulesEUR 787,50EUR 1.575
alle modulesEUR 675EUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Alle kennis die je hebt opgedaan in de deze Module Acteren en Transformeren pas je toe tijdens de Module Technisch Acteren en de Module Acteren voor Film van de Opleiding Camera Acteren.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Acteren en Transformeren maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO