INTRODUCTIE


De Opleiding Camera Acteren leidt je op tot acteur voor film en televisie. Deze opleiding bestaat uit verschillende modules van de basis tot het daadwerkelijk spelen van een rol in een film. Tijdens de opleiding bieden we je alle tools en kennis om je ontwikkeling tot een succes te maken.

We behandelen het volledige vakjargon, de meest gebruikte acteer methodes waaronder “De 4 Elementen” en “The Chubbuck Technique”. Tevens krijg je alle denkbare training voor lichaam, stem en expressie zodat je goed voorbereid aan de slag kunt in de filmindustrie.

Je eindigt de opleiding met het spelen van een rol in een korte film in samenwerking met de studenten van onze Opleiding Regie Fictie.

De opleiding Camera Acteren (voorheen Acteren Niveau 1) wordt gegeven in samenwerking met de acteerschool faaam.

Nog weinig of geen ervaring? Start dan met de vooropleiding, hier is geen auditie voor vereist.

Jezelf ontwikkelen tot volwaardig acteur voor film en televisie.

De toelating voor de Opleiding Camera Acteren vindt plaats op basis van drie (3) auditierondes:

Eerste ronde
In de eerste auditieronde komt je persoonlijke motivatie aan bod en draag je een opgelegde monoloog (wordt toegestuurd door Amsterdam Film School) voor die je richting camera speelt. Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de tweede ronde.

Tweede ronde
In de tweede auditieronde draag je een persoonlijke monoloog (eigen keuze) voor en een opgelegde dialoog (wordt toegestuurd door Amsterdam Film School) welke je samen speelt met een acteur van Amsterdam Film School. Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de derde ronde.

Derde ronde
In de derde auditieronde word je uitgenodigd voor een informeel toelatingsgesprek en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor de Opleiding Camera Acteren van Amsterdam Film School.

Het programma van de Opleiding Camera Acteren wordt gegeven in het weekend in voltijd. Het totale programma neemt 320 uur in beslag. Ieder weekend hebben we twee sessies op zaterdag en zondag van 10:30 tot 16:00 uur gedurende 32 weken.

SPECIFCATIEOPLEIDING CAMERA ACTEREN
Totaal aantal lesuren320 lesuren
Totaal aantal cursusblokken64 blokken van 5 lesuren
Cursus frequentiewekelijks
Maximum aantal deelnemers15 leerlingen
Studiebelasting5 studie uren per week
DocentenVolg link
LesmateriaalDigitale cursusmap
Examen / herkansingJa / 1 herkansing
HuiswerkbegeleidingOp aanvraag
ToelatingseisenNvt
Niveaugeschikt voor starters
Vereiste hardware/softwarePC/Mac met Adobe Creative Cloud software aanbevolen
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

PROGRAMMA & STARTDATA


In de eerste module van de opleiding leer je alles over de basis van acteren. Hoe leer je contact maken met je eigen emoties en hoe ga je om met andere acteurs in conflictsituaties bij drama? Hoe kom je over op anderen en hoe kun je dit leren manipuleren? Wat is tekstanalyse en op welke wijze leer je het script zodat je goed regisseerbaar bent? Deze belangrijke vragen worden beantwoord in de eerste fase van de opleiding.

Onderstaande onderwerpen komen chronologisch aan bod in deze module:

Fysieke speeloefeningen uitvoeren

Groepsdynamiek toepassen

Improviseren

Tekstanalyse leren

Tekstbehandeling leren

Eerste kennismaking met regisseurs

Gedurende twee maanden leer je de basis van acteren beheersen zodat je goed voorbereid kunt starten met de tweede fase van de Opleiding Camera Acteren.

In de tweede module van de opleiding ga je je nog meer verdiepen in jezelf en jouw manier van inspiratie opdoen voor het creëren van je personage. Aan de hand van het principe “observeren – imiteren – transformeren” leer je hoeveel verschillende soorten personages er in jou “huizen”.  Je leert scenario’s interpreteren zodat je precies weet welk verhaal er verteld wordt en wat en/of wie je in jezelf nodig hebt om het personage zichtbaar te kunnen maken. Tijdens deze module leer je ook omgaan met de fysieke aspecten van het camera acteren.

Onderstaande onderwerpen komen chronologisch aan bod in deze module:

Fysieke schaamte bij acteren doorbreken

Werken met kostuums en make-up

Set discipline toepassen

Conditietraining

Stemvorming

Filmvechten

Gedurende twee maanden bereiden we je zo goed mogelijk voor op de uitvoering van je filmproductie. Alle kennis die je hebt opgedaan in de deze module pas je toe tijdens de derde en vierde fase van de opleiding Camera Acteren.

In de derde module van de opleiding ga je een intensievere samenwerking aan met de regisseurs van de Opleiding Regie Fictie. Zij hebben inmiddels een gedetailleerd scenario, een regievisie en een cinematografische visie ontwikkeld die ze graag met je willen delen.

Je leert scenario’s lezen en stemt je personage af op het karakter uit het scenario en het verhaal dat de regisseur wil vertellen. Er worden vervolgens castings afgenomen voor de scenario’s van de regisseurs. Nadat er een match is gemaakt ga je repeteren met de regisseur en leer je acteren voor de camera op een echte filmset.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod in deze module:

Scenario’s leren lezen

Personage dossiers leren maken

Repeteren en werken met een regisseur

Casting trainen en uitvoeren

Kaders, licht en continuïteit begrijpen en gebruiken in je acteer techniek

Helmerts methode: “De 4 Elementen”

Nadat je deze module volledig hebt afgerond ben je gereed voor de vierde en laatste fase van de opleiding en starten we met de draaiperiode in de module Acteren voor Film.

In de vierde module en tevens laatste fase van de opleiding starten we met de draaiperiode van de film. Je gaat je samen met de regisseur voorbereiden op de opnames. Je bent tijdens deze module inzetbaar bij repetities in de avonden door de week. Iedere week is er een evaluatiemoment met de regisseur om te bespreken of alles naar wens verloopt. Overdag en in het weekend speel je jouw rol tijdens de draaiperiode en de nabewerking van de film vindt plaats op de avonden door de week na de draaiperiode.

Aan het einde van deze intensieve fase heb je je eerste film in samenwerking met de regisseur afgerond.  De opleiding wordt afgesloten met een openbare screening van je film bij Amsterdam Film School na de eindmontage van de film.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van 3%.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 675EUR 5.400

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Opleiding Camera Acteren kun je direct in het werkveld aan de slag. Je hebt ook de mogelijkheid om nog de Opleiding Regie Fictie, Productie of Montage te volgen of één van onze Masterclasses.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Camera Acteren maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO