Masterclass Spelregie

Bij regisseren en het werken met acteurs is het van belang dat je het vakmanschap van de acteur begrijpt. Om jezelf en het verhaal dat je wilt vertellen zo goed mogelijk over te brengen aan je acteurs, zoek je steeds manieren om samen tot de kern te komen van de film. Hierin bestaat geen goed of fout, het is een verbinding tussen de regisseur en de acteurs die ontstaat tijdens het maakproces om tot een speelstijl te komen. Casting en repetitie zijn hierin ook belangrijke onderdelen. Ben Sombogaart is bij uitstek een regisseur die acteurs weet mee te nemen in zijn verhaal en tegelijkertijd de ruimte geeft aan de invulling en het vakmanschap van de acteurs. Aan de hand van o.a. scènes uit Knielen op een bed violen en zijn nieuwe film Rafaël vertelt hij over spelregie, casting en repetities.

Geïnteresseerd in deze masterclass?

Op dit moment staan er nog geen masterclasses gepland. Meer weten?

Neem contact met ons op!

Kruistocht in Spijkerbroek

KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK is een meeslepende avonturenfilm van Ben Sombogaart naar de internationale bestseller van Thea Beckman. De vijftienjarige Dolf Vega belandt via een prototype van een tijdmachine in de middeleeuwen. Terwijl zijn moeder alles probeert om hem terug te halen, moet hij overleven in een onbekende en vijandige wereld. Wanneer hij zich aansluit bij de kinderkruistocht, ontwikkelt Dolf zich langzaam tot een leider van de duizenden kinderen op weg naar Jeruzalem. Hij helpt ze, met zijn eenentwintigste-eeuwse kennis, verschrikkelijke bergen te trotseren, infectieziekten te overwinnen en rovende ridders te bevechten.

Zijn film 'Abeltje' trok bijna 1 miljoen bezoekers!

Meer Masterclasses

Koning van Katoren

Koning van Katoren vertelt het verhaal van de zeventienjarige Stach (Mingus Dagelet) die de nieuwe koning wil worden.
De oude koning van Katoren is stervende en vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat de ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren.
Zeventien jaar later stelt Stach (Mingus Dagelet) de vraag die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden?

Ben Sombogaart

Ben Sombogaart studeert in 1973 af aan de Filmacademie. Hij werkt momenteel als regisseur van zowel speelfilms als tv-series. Hij heeft tot nu toe 14 bioscoopfilms gemaakt die alleen al in Nederland bijna 4½ miljoen bioscoopbezoekers trokken. Zijn werk is o.a. bekroond met vier Gouden Kalveren voor Beste Film en Beste Regie, twee Eerste Prijzen op het Berlijns Kinderfilmfest, hij kreeg drie maal de Prix Jeunesse, vier Kinderkasten, een Emmy Award en een Oscarnominatie.

Koffie inbegrepen…

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Amsterdam Film School