Masterclass Interviewen voor Documentaire


Ervaren documentairemaker Bram van Splunteren geeft een Masterclass Diepte-interview.

Tijdens deze masterclass laat Bram van Splunteren je de verschillende do’s en don’ts zien van het interview-vak. Aan de hand van actuele programma’s zoals “Zomergasten”, “Kijken in de ziel” en zijn eigen werk krijg je inzicht in hoe een goed interview tot stand komt.

Kun je bijvoorbeeld als interviewer ook ‘te goed’ voorbereid zijn waardoor je het risico loopt dat je interview te statisch en te geregisseerd wordt? Wanneer durf je los te laten van je plannen en echt te luisteren naar de geïnterviewde? Hoe zoek je grenzen op zonder de hoofdpersoon te beledigen om tot interessante discussies te komen?

Geïnteresseerd in deze masterclass?


20 september 2018

19:30 tot 22:00

Meld je nu aan!

Red Hot Chili Peppers

Ademloos anderhalf uur lang gekeken naar VPRO Thema: Red Hot Chili Peppers 1987-1994 / A Dutch Connection. Filmmaker Bram van Splunteren legde in een meeslepend verslag zijn unieke band vast met de funkpunks. Die onstond toen hij ze een week lang tijdens een Europese tour op de huid zat met een camera- en een geluidsman. Zeven jaar bleef hij ze volgen: hij filmde in hotelkamers, oefenruimtes, op het podium, sprak ze in hun eigen huis en legde hun lol, hun bezieling, hun muzikaliteit en (destructieve) genialiteit vast. En dat overtuigde! “Aldus het Parool”

"De kracht van veel van mijn docu's wordt misschien wel voor 70% bepaald door mijn interviews."

Meer Masterclasses

Schrijf je je na de masterclass in voor Regie Documentaire? Dan krijg je het bedrag van de masterclass terug.

Bram van Splunteren

Bram heeft diverse spraakmakende documentaires op zijn naam staan, en vele markante persoonlijkheden geïnterviewd. Voor de VPRO maakte hij, naast documentaires over de eerder genoemde muzikanten, programma’s over o.a. jongerencultuur, film, Amerika, zichzelf (!), de liefde. Voor het Belgische Canvas regisseerde hij enkele jaren geleden de filosofie-serie ‘Het Voordeel van de Twijfel’. Ook maakte hij voor de VPRO een aantal drama-producties.

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact