Masterclass Cinematografie (Documentaire)

In deze masterclass gaat Wiro vanuit zijn ervaringen in op zijn functie als D.o.P voor documentaires.

Hij vertelt over zijn recente projecten, praat over het verschil tussen verschillende soorten documentaires en hoe je dat aanpakt. Tevens komen theoretische aspecten en materiaal keuzes naar voren. Daarnaast vertelt Wiro hoe hij zijn eigen vorm en stijl ontwikkelde als maker van al zijn documentaires.

Hij leert je hoe je dichtbij de hoofdpersonen komt en tegelijkertijd een gepaste afstand bewaard. Hoe anticipeer je op wat er gebeurt tijdens het filmen? Welke keuzes maak je als het er echt om gaat?

Wiro vertelt alles aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en natuurlijk komen er veel anekdotes aan bod.

Geïnteresseerd in deze masterclass?

Op dit moment staan er nog geen masterclasses gepland. Meer weten?

Neem contact met ons op!

Voorheen ook gegeven door: Adri Schrover

De huizen van Hristina

Jarenlang verbleef de Bulgaarse Hristina Tasheva illegaal in Nederland. Ze werkt als schoonmaakster bij particulieren in Amsterdam. Om haar eenzame bestaan meer invulling en inhoud te geven, volgt ze een cursus fotografie en begint ze de huizen die zij schoonmaakt te fotograferen. Na voltooiing van de cocumentaire is ze fotografe geworden.

Masterclass voor en door professionals

Meer Masterclasses

The Only Son heeft de IDFA publieksprijs gewonnen

The only son

De toekomstplannen van de Tibetaanse Pema staan onder grote druk. Hij wordt op jonge leeftijd naar een kindertehuis in Kathmandu gebracht. Nu, jaren later, willen zijn traditionele ouders dat hij terugkomt.

Koffie inbegrepen…

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Amsterdam Film School