Masterclass Cinematografie (Documentaire)

Adri draait vele documentaires en heeft daarmee maar liefst 4 Gouden Kalveren gewonnen. Tijdens deze masterclass gaat Adri vanuit zijn ervaringen in op zijn functie als D.o.P voor documentaires.

Als D.o.P voor documentaires is de samenwerking tussen jou en de regisseur van essentieel belang. Adri werkte samen met een tal van regisseurs en legt je uit hoe jij tot de ultieme samenwerking voor je documentaire kunt komen. Daarnaast vertelt Adri hoe hij zijn eigen vorm en stijl ontwikkelde als maker van al zijn documentaires. Tevens licht hij ook de technische keuzes die je moet maken met betrekking tot de camera en de lenzen toe. Wat maakt het verschil door het eventuele gebruik van bijvoorbeeld een gimbal, dolly of een drone?

Hij leert je hoe je dichtbij de hoofdpersonen komt en tegelijkertijd een gepaste afstand bewaard. Hoe anticipeer je op wat er gebeurt tijdens het filmen? Welke keuzes maak je als het er echt om gaat?

Adri vertelt alles aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en natuurlijk komen er veel anekdotes aan bod.

Geïnteresseerd in deze masterclass?

16 augustus 2018

19:30 tot 22:00

Meld je nu aan!

Verboden Vlucht

In 1983 proberen Thomas en Gundula Anhalt en hun twee kinderen met een zelfgebouwd vliegtuig de DDR te ontvluchten. Het gezin wordt echter opgepakt en gevangengezet. Recht in de camera kijkend blikken de gezinsleden dertig jaar later ieder afzonderlijk terug op de gebeurtenissen die de rest van hun leven bepaalden. Soms zijn er in split-screen twee gezinsleden in beeld, of wordt het verhaal met archiefbeelden ondersteund. Hoe beïnvloedde de mislukte vluchtpoging hun onderlinge band? Is hun droom van een vrij leven uiteindelijk uitgekomen?

Masterclass voor en door professionals

Meer Masterclasses

Vorboden Vlucht heeft de Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire gewonnen.

Lomax the Songhunter

Odyssee in de voetsporen van de Amerikaanse liedjes-verzamelaar Alan Lomax en diens strijd tegen de vergankelijkheid. Ontroerende zangers tegen de achtergrond van adembenemende vergezichten.

Koffie inbegrepen…

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Amsterdam Film School