INTRODUCTIECURSUS FOTOGRAFIE


Ben jij gefascineerd door fotografie, maar twijfel je over een opleiding? Zet dan je eerste stap in de richting van professioneel fotograaf met de introductiecursus Fotografie. Tijdens deze cursus maak je kennis met alle aspecten van het maken van foto’s en leer je de basistechnieken van digitale fotografie. Na deze cursus weet jij precies of een carrière als fotograaf bij jou past!

De introductiecursus Fotografie is een oriënterende opleiding voor iedereen die gefascineerd is door fotografie en graag zelf aan de slag wil, maar nog niet goed weet waar hij of zij moet beginnen.

STORYTELLING


In deze eerste fase van de cursus leer je meer te zien en vooral anders te gaan kijken. Wat wil jij vertellen? Wat vind jij belangrijk? Je werkt aan het opbouwen en verbeteren van je techniek, waarbij ook de inhoud en compositie van jouw foto’s ruimschoots aan bod komt.

CINEMATOGRAFIE


Fotograferen is keuzes maken, dus dat leren we je. Wat fotografeer je en wat niet? Welk perspectief kies je? Hoe stel je de camera in? Hoe maak je een mooie compositie? Werk je met natuurlijk of met kunstmatig licht? Je gaat in deze periode je cinematografische visie (verder) ontwikkelen. Portretfotografie en studiofotografie komen uitgebreid aan bod.

SHOOTEN


Nadat je de basistechnieken van de camera onder de knie hebt en je je cinematografische visie hebt uitgewerkt, is het tijd om de theorie toe te gaan passen in de praktijk. Je gaat vooral zelf aan de slag in deze module en gaat werken met verschillende opdrachten in onze studio’s. Je gaat bijvoorbeeld bestaand materiaal recreëren en werken met lichtinvallen. Het is mogelijk om in groepjes te werken, maar dit kan uiteraard ook zelfstandig.

NABEWERKEN


Ook de nabewerking wordt meegenomen in het proces. Met digitale fotobewerking leer je foto’s te bewerken. Je gaat tijdens deze laatste periode van de cursus vooral aan de slag Lightroom.

De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht fotografie en een eindopdracht beeldbewerking. Hierna heb je de basis van fotograferen geproefd en heb je de keuze je verder te ontwikkelen in onze Beroepsopleiding Fotografie.


GOED OM TE WETEN


Bij aanvang van de studie heb je een digitale spiegelreflexcamera of een systeemcamera nodig met instelbare sluitertijden en diafragma.

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van onze studio’s en workstations (incl. Adobe programma’s) tijdens en naast de lesuren

Indien je ook thuis aan de slag wilt met nabewerken, kun je een studentenkorting ontvangen met jouw opgegeven schoolmail.  De studentenversie van Adobe kan ook tegen EUR 140,- voor een jaar via de school worden aangeschaft. De keuze tussen Windows of Mac is aan de student zelf en is afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget. Voor de systeemeisen verwijzen wij je naar de website van Adobe

In het bezit van een externe harde schijf als back-up voorziening.

Aanmelden & Startdata


Woensdag 10 juni 2020 (19:00 – 22:00)
Zaterdag 13 juni 2020 (10:00 – 16:00)

Inschrijven

PRIJS:

EUR 1075,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR:

10 weken

10 woensdagen: 19:00 tot 22:00 uur

OF

5 weken

5 zaterdagen: 10:00 tot 16:00 uurMeer informatie aanvragen

Introductiegesprek inplannen

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact