INTAKE PROCEDURE


Amsterdam Film School hanteert per september 2018 een intake procedure voor de opleidingen Regie Fictie en Regie Documentaire. Deze toelating is nodig om de kwaliteit van de opleidingen te waarborgen en het maximale uit jouw leertraject te halen.

Voor onze vooropleidingen geldt per september ook een toelating welke bestaat uit een intakegesprek vooropleiding, deze is naar eigen wens in te plannen. Ook hier worden een aantal onderwerpen besproken om te beoordelen of de opleiding en school een geschikte keuze voor jou is.

De intake voor onze reguliere opleidingen bestaat uit twee onderdelen:

1. Schriftelijk intake-formulier
 2. Persoonlijk intakegesprek

Indien je eerst kennis wilt maken met Amsterdam Film School en een studieadvies wenst kun je bij ons altijd een introductiegesprek inplannen. We kijken samen met jou waar je kracht ligt, welke studie je het beste bij je past en kunnen indien je graag door wilt de intake procedure starten.

Filmmaken is een bijzonder beroep, maar ook een beroep dat veel van je vraagt. Tevens ligt het niveau van onze opleidingen hoog. Daarom willen we er, voor je begint, achter komen of de opleiding van je keuze bij je past, en of jij past bij de opleiding. Dat doen we in twee stappen. Eerst schrijf je een motivatie en beantwoordt je een aantal praktische én inhoudelijke vragen, daarna nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek. Kijk samen met ons welke opleiding het beste bij je past en haal zo het optimale uit je studie bij Amsterdam Film School.

Eerste ronde: Toelatingsformulier

Nadat wij jouw toelatingsformulier hebben ontvangen krijgen je uiterlijk na 14 dagen bericht of je door bent naar de tweede ronde. 

Tweede ronde: Intakegesprek
In de tweede ronde word je uitgenodigd voor een informeel toelatingsgesprek waarbij we het toelatingsformulier uitgebreid bespreken en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor je Opleiding van Amsterdam Film School.

Iedereen kan zich aanmelden voor een intake aan Amsterdam Film School. Ga naar je Opleiding naar keuze en kies vervolgens voor de button aanmelden. Je wordt vervolgens doorverwezen naar een template van het intake-formulier waarna je deze kunt uploaden en toesturen naar het team van Amsterdam Film School.

AANGENOMEN?

Indien je bent aangenomen voor een van onze Opleidingen krijg je een bevestigingsmail met daarin jouw eigen afscampus.amsterdam e-mailadres. Met dit e-mailadres heb je vervolgens ook toegang tot onze digitale leersysteem en kun je tevens met korting een adobe cloud pakket aanschaffen. Voor meer info zie http://www.adobe.com/creativecloud/buy/students.html.

We delen je daarna met je lesrooster voor de opleiding zodat je gelijk weet waar en wanneer je les hebt gedurende de periode die je bij ons op school zit. Daarnaast maak je kennis met onze procedures zoals verhuur van apparatuur en andere school gerelateerde zaken.

AFGEWEZEN?

Indien je bent afgewezen voor een onze reguliere opleidingen kun je altijd deelnemen aan onze vooropleidingen, masterclasses en workshops. Mocht je je graag aanmelden voor de vooropleiding plan je een afspraak in via deze link. Zo zorgen we ervoor dat iedereen les op maat krijgt en je in de juiste groep bent ingedeeld om je opleiding tot een succes te maken.

INTAKE VOOROPLEIDING


Na aanmelding voor een vooropleiding plan je via de website van Amsterdam Film School een introductiegesprek in.

Wat wordt er besproken in een introductie vooropleiding?

Motivatie
Leertraject
Achtergrond
Ambitie / Doelen
Studiebelasting

Nadat alles is besproken kijken we nog eenmaal samen welke studie het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en met plezier kunt beginnen aan een van onze vooropleidingen.

Voor onze Vooropleidingen geldt geen specifieke toelating dus indien je je aanmelding online hebt afgerond ben je aangenomen en begint jouw studie aan Amsterdam Film School. Dit is met uitzondering van de Opleiding Camera Acteren. Heb je interesse in Camera Acteren verzoeken we je naar de toelatingsprocedure van deze opleiding te gaan.

TOELATING REGULIERE OPLEIDING


Reguliere opleidingen

Door een intake-formulier te schrijven komen niet alleen wij maar ook jijzelf erachter of er een filmmaker in je schuilt.

In het intake-formulier beschrijf je onder andere je motivatie. Aan de hand van een aantal vragen maak je duidelijk waarom je naar de Amsterdam Film School wilt en wat je al van film weet.

Het intake-formulier wordt gelezen door het Hoofd Faculteit van de desbetreffende opleiding. Nadat deze beoordeeld is en van feedback is voorzien door de een teamlid van AFS krijg je bericht of je door bent naar de tweede ronde; het intakegesprek.

De tweede fase van de intake procedure betreft een kennismakingsgesprek oftewel een “intakegesprek”. Amsterdam Film School kan op basis van dit gesprek besluiten dat je wellicht nog niet klaar bent voor een van onze reguliere opleidingen en je daarom adviseren eerst een vooropleiding te volgen. Deze keuze is gebaseerd op de expertise en kennis van onze Hoofd Faculteiten van Amsterdam Film School.

Het intakegesprek:

Achtergrond
Toelichting van intake-formulier
Studielast
Ambitie / Doelen
Financiën

Mits je niet akkoord gaat met het gegeven studieadvies kun je een aanvraag doen om een eigen geregisseerde film van maximaal 5 minuten in te sturen binnen een termijn van maximaal 2 weken. Op basis van deze korte film kan je alsnog aangenomen worden voor de opleiding. De korte film wordt beoordeeld op basis van: verhaal, originaliteit, decoupage, spelregie en dramatische montage.

De uitslag van de intake volgt uiterlijk 2 dagen na je gesprek maar in sommige gevallen hoor je meteen of je bent aangenomen. Nadat je bent aangenomen start het inschrijvingsproces en maken we je aanmelding definitief. Van harte gefeliciteerd, je kunt beginnen aan je studie bij Amsterdam Film School.

Indien je niet bent aangenomen zijn er twee opties:

1. Je begint aan een van onze vooropleidingen.

2. Je wil Amsterdam Film School graag overtuigen en kiest ervoor om binnen twee weken een korte film van maximaal 5 minuten in te sturen. Zie: Aangenomen of afgewezen?