Bio

Niek Teunissen is na afronding van de PDD Intensive Acting aan Chichester College in 2005 bekroond met de achievement award en London Acadamie for Music and Dramatic Arts golden medal. Niek studeerde af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, studierichting productie (2012)  hij won dit jaar de FPN Producers Award ondernemerschap, NCP Publieksprijs en de Amsterdamse Hogeschool vd Kunsten Eindwerkprijs.
Samen met Casper Eskes richte hij het productiebedrijf Umami Media op. Deze co-produceerden de bioscoopfilm “Pijnstillers” (2014), “Kappen” (2016) en “De Dirigent” (2018).
Hij ontwikkelde en produceerde het format “The Amsterdam Project”  (2018) (winnaar TV Beeld ‚beste format’ en ‚beste reality’ en genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf en Gouden Televizierring) en het tv programma “Aleenzaam” is eind  2020 te zien op NPO3. “De Club van Lelijke Kinderen: De Staatsgreep” is de door hem geproduceerde serie die aansluit bij de gelijknamige speelfilm die in 2019 in release ging en die werd beloond met de Gouden Film en legio festival awards en selecties (30th European Youth Film Festival of Flanders Children´s Jury Award & Audience Award, Felix Vanginderhuysen distribution prize  – 23rd New York International Children ́s Film Festival Grand Prize – Best Feature Film, 24th Freeze Frame International Film Festival Audience &Youth Jury Award)

Ontdek al onze Talenten