Bio

Michiel van Jaarsveld (1970) studeerde in 1992 af aan de Nederlandse Film en Televisie academie als schrijver/regisseur/editor. Na montagewerk voor meerdere fictiefilms, schreef en regisseerde hij in 1996 het single play Marrakech. Deze werd genomineerd voor een Gouden Kalf op het NFF en voor de EBU Award “Best TV script”. In 2001 ging op het IFFR zijn eerste speelfilm Drift in première, een coming of age drama, dat werd geselecteerd voor vele festivals, waaronder San Sebastian en Toronto. Zijn korte komedie Tonino werd genomineerd voor een Gouden Kalf op het NFF 2002. In 2007 regisseerde hij de dramaserie Stellenbosch, een familiedrama rond een wijnlandgoed in Zuid-Afrika. Deze werd ook genomineerd voor een Gouden Kalf op het NFF in de categorie Televisiedrama. In 2010 regisseerde hij De Turks-culinaire comedy-telefilm Köfte en de pilot voor de transmediale serie Restart voor TV-lab, die dat jaar werd verkozen tot meest innovatieve tv-programma. In 2011 maakt hij zijn succesvolle Kind & Kleur project Papa’s Tango, dat werd geselecteerd voor de Berlinale en vele andere festivals (Chicago, Prix Jeunesse, en Buster in Kopenhagen waar de film de prijs won voor beste korte kinderfilm). Daarna regisseerde hij o.a. de korte film No Vacancy, de korte kinderfilm De Maan van Anouar (Winnaar beste korte film TIFF-kids) en de korte dansfilm Egon. Vanaf 2014 regisseerde hij meerdere politieseries voor televisie (Penoza, Moordvrouw, Noord Zuid, Bureau Raampoort), de kinderserie Sams Kerst en de veelgeprezen miniserie De Maatschap.

Ontdek al onze Talenten