Bio

Joppe van Hulzen studeerde af als regisseur aan de Nederlandse film en televisie academie met de film ‘Van de Wereld’ waarmee hij de Topkapi Fictiefilm Prijs won. Daarnaast volgde hij in 2003-2004 de Theatervooropleiding van de UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten) en studeerde vervolgens aan de acteursopleiding van de Toneelschool Arnhem ARTEZ (2004-2007). In 2009 schreef en regisseerde hij de korte educatieve serie Startbaan die werd opgenomen in VIA, de competentiegericht methode Nederlands van Uitgeverij Deviant. In 2010 ontwikkelde en regisseerde hij samen met Joep van de Osch de commercial Stop de Culturele Kaalslag, een aanklacht tegen het cultuurbeleid van de regering. Hij exposeerde in 2010 de fotoserie Ecce Homo in Arti en Amicitiae in Amsterdam. In het derde jaar van de opleiding aan de academie regisseerde Joppe de film Inferno (2011). Naast het regisseren is ook werkzaam als scenarist. Hij schreef en regisseerde projecten als de miniserie ‘Leven en laten leven’, de korte film Peptalk (in samenwerking met acteur Dragan Bakema) en de televisiefilm ‘De lange nasleep van een korte mededeling’. Op het moment ontwikkelt hij een speelfilm bij Topkapi Films en geeft hij les op o.a. de HKU ‘Writing for performers’.

Ontdek al onze Talenten