CURSUS STORYTELLING VOOR FICTIE


Wat zijn de elementen van een goed verhaal en wat maakt een filmverhaal overtuigend? En hoe begin je aan het schrijven van een scenario en waar haal je inspiratie vandaan? Heb jij deze vragen en wil je snel en efficient een eigen scenario voor film of televisie schrijven? Start dan met onze uitgebreide Cursus Storytelling en ga praktijkgericht aan de slag met onze professionals.

STORYTELLING


Je begint de cursus met het ontwikkelen en schrijven van ideeën. We reiken je een vier fase stappenplan aan waarmee je je ideeën kunt ontwikkelen en uitschrijven. Je zoekt naar een idee waar je enthousiast over bent en werkt dit uit. Uiteindelijk kies je zelf het verhaal waar jij als schrijver of filmmaker echt achter kunt staan en waarvan je de noodzaak voelt dit te vertellen.

STRUCTUREN


De volgende stap is het aanbrengen van een structuur in je verhaal. Een structuur wordt veel gebruikt als middel om de kijker door je verhaal te sturen. Je behandelt verschillende structuren waaronder de klassieke drie akte structuur. Wat zijn de regels van de wereld? Hoe bouw je de drie akte structuur op? Wat is een inciting incident? Wat zijn de pinch points? Al deze belangrijke vragen komen aan bod.

Het doel van het aanreiken van verschillende structuren is dat je opzoek kunt gaan naar een structuur die matcht met jouw filmverhaal en waar je je als schrijver in kunt vinden.

DE NOODZAAK


Na het behandelen van structuren ga je uitgebreid in op de noodzaak van jou als maker of schrijver. Waarom moet juist jij dit verhaal schrijven of deze film maken? Waar gaat het verhaal echt over? Wat is de kern van jouw verhaal? Wat is de persoonlijke verbintenis?

Dit is een onderzoek waar je constant aan blijft werken gedurende de opleiding. De persoonlijke verbintenis met het verhaal is jouw drijfveer en brengt je telkens terug naar het feit waarom juist jij deze film moet gaan maken of dit verhaal moet gaan schrijven.

KARAKTERS


Vervolgens ga je in op de karakters. Je behandelt de concepten van ‘true character’, ‘wie weet wat, wanneer?’ (mystery, suspense en surprise) en ‘willing suspension of disbelief’. En uiteraard: ‘show don’t tell’, wat is subtekst en hoe pas je dit toe? Waar ligt het conflict? Wat is het dilemma van je karakter? Wat weten de personages wat de kijker nog niet weet? Wat wil je dat de kijker al weet? Weten je personages meer dan het publiek?

Je leert om je karakters doelen en strategieën te geven. Je karakter wil iets maar hoe gaat hij dat bereiken? Hoe schakel je in de strategieën? Vanuit welk karakter leeft de kijker mee en waarom? Al deze vragen worden beantwoord in dit programma onderdeel.

DIALOGEN


In het laatste onderdeel van het programma gaan we in op dialoog. Wat is een goede dialoog en waarom? Hoe schrijf je een dialoog en waar let je op? Hoe kun je dialoog gebruiken om je verhaal te vertellen? Wat zijn de valkuilen van een dialoog? Hoe kun je ervoor zorgen dat je dialoog gelaagdheid krijgt en waar zit de subtekst in je dialoog? Al deze vraagstukken komen aan bod.

Je sluit je de cursus af met een eigen scenario voor een korte fictie film.

Aanmelden & StartdataInschrijven

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS
Cursus StorytellingEUR 1.037,50EUR 2.075
Cursus Storytelling & CinematografieEUR 945EUR 1.890
Gehele Opleiding Regie FictieEUR 849EUR 1.698

DUUR

8 weken


LESDAG

Dagcursus: maandag – 10:30 : 16:00

Avondcursus: dinsdag- & donderdagavond – 19:30 – 22:00


Hoofdopleiding Regie Fictie

Meer cursussen

Introductiegesprek inplannen

GOED OM TE WETEN

De Cursus Storytelling is de eerste Module de Opleiding Regie Fictie. Indien je jouw scenario graag verder wilt uitwerken en verfilmen kun je je na afloop van deze cursus ook aanmelden voor onze gehele Opleiding Regie Fictie. Je stroomt dan in bij de opvolgende Module Cinematografie.

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact