CURSUS STORYTELLING VOOR DOCUMENTAIRE


De Module Storytelling is de start van onze uitgebreide Opleiding Regie Documentaire. In deze module schrijf je je eigen documentaire verhaal en doe je veel research. Je leert ideeën te structureren en om te zetten naar een synopsis. Ook ga je werken aan een logline voor je documentaire. Je krijgt tijdens de cursus continu feedback van onze docenten zodat je met vertrouwen kunt gaan werken aan de eerste opzet van je filmplan.

STORYTELLING


Je begint de cursus met het ontwikkelen en schrijven van ideeën. We reiken je een vier fase stappenplan aan waarmee je je ideeën kunt ontwikkelen en uitschrijven. Je zoekt naar een idee waar je enthousiast over bent en werkt dit uit. Uiteindelijk kies je zelf het verhaal waar jij als schrijver of filmmaker echt achter kunt staan en waarvan je de noodzaak voelt dit te vertellen.

NOODZAAK


Centraal tijdens deze module staat ‘de noodzaak’; als documentairemaker moet je kunnen beargumenteren waarom jouw verhaal verteld moet worden. Je leert jouw ideeën te ontwikkelen op basis van verschillende verhaalstructuren.

SYNOPSIS


Zodra jouw idee concreet is verleg je de focus naar je synopsis. Je leert de juiste vorm en inhoud van een synopsis te begrijpen alsmede het schrijven van een goede logline. De logline geeft immers de kern van je verhaal weer. Je ontvangt tijdens dit proces continu feedback van onze professionals; je onderzoekt, probeert uit en past de kernelementen van een goed verhaal toe om uiteindelijk tot jouw synopsis te komen.

RESEARCH


Naast het ontwikkelen van jouw synopsis zal de cursus Storytelling in het teken staan van research. Je verricht onderzoek naar jouw documentaire idee. Je gaat op zoek naar inspiratie en voorbeelddocumentaires. Je doet research naar je onderwerp, hoofdpersonen, kernvraag, filmstructuur en het vertelperspectief.

MOTIVATIE


Gedurende de cursus ligt de nadruk voortdurend op jouw motivatie; wat is de urgentie om dit verhaal te vertellen? Wat heeft de film te bieden? En aan wie? Je plaatst je film in een grotere context en onderzoekt het grotere belang. Om je film te kunnen verkopen of financieren is het noodzakelijk de vraag naar de relevantie van je film te kunnen beantwoorden.

FILMPLAN

Zodra je je synopsis hebt geschreven start je met de opzet van je filmplan. In het filmplan formuleer je o.a. de aanleiding, je motivatie, de karakters en de vertelstructuur.  Let wel, het betreft hier slechts een opzet, de uiteindelijke ontwikkeling van je Filmplan schrijf je tijdens de Module Filmplan.

Je sluit de cursus af met een presentatie van je synopsis en een pitch van jouw documentaire idee.

Aanmelden & StartdataInschrijven voor deze cursus

ONDERWIJSTARIEFPRIJS PER MAANDTOTAALPRIJS
Cursus StorytellingEUR 1.037,50EUR 2.075
Cursus Storytelling & CinematografieEUR 945EUR 1.890
Gehele Opleiding Regie FictieEUR 849EUR 1.698

DUUR

8 weken


LESDAG

Dagcursus: vrijdag 10:30 : 16:00

Avondcursus: maandag- & woensdagavond 19:30 – 22:00


Hoofdopleiding Regie Documentaire

Meer cursussen

Introductiegesprek inplannen

GOED OM TE WETEN

De Cursus Storytelling is de eerste Module de Opleiding Regie Documentaire. Indien je jouw filmplan graag verder wilt uitwerken en verfilmen kun je je na afloop van deze cursus ook aanmelden voor onze gehele Opleiding Regie Documentaire. Je stroomt dan in bij de opvolgende Module Cinematografie.

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact