OVER DEZE CURSUS


Ervaren documentairemaker Bram van Splunteren geeft een Cursus Persoonlijke Documentaire.

Vaak draait de persoonlijke documentaire om een familiekwestie, een zoektocht naar de eigen identiteit of een standpunt over een sociaal-maatschappelijk onderwerp. Het persoonlijke wordt publiek, en krijgt – indien goed uitgevoerd – universele zeggingskracht.

De geroemde en zeer ervaren documentairemaker Bram van Splunteren zal je in een intensieve periode begeleiden in het ontwikkelen van jouw persoonlijke documentaire. Hoe maak je een spannende, onderhoudende film van jouw verhaal, een film waar iedereen geboeid naar zal kijken? De focus ligt daarbij op het praktisch uitwerken van je plan en er wordt regelmatig gekeken naar hoe andere documentaire makers met vergelijkbare uitdagingen als de jouwe zijn omgegaan.

Iedere maker is anders, en ieder filmplan heeft andere problemen en vereist een andere benadering. Omdat je in deze workshop met een kleine groep deelnemers werkt, is er ruimte voor veel individuele aandacht voor jouw project. De behandelde stof is merendeels voor elke deelnemer/student van toepassing, maar huiswerkopdrachten, feedback en benaderingswijze hoeven dat niet te zijn. In deze intensieve periode krijg jij de persoonlijke aandacht om jouw filmplan naar een volgend level te brengen en kun je met een concreet plan verder naar de realisatie van jouw persoonlijke documentaire. Deze workshop is ook geschikt om te volgen als je geen persoonlijke documentaire aan het maken bent.

DOELSTELLING


Doel van deze speed course is het concretiseren van het filmplan, jouw positie als maker en volgende stappen inzichtelijk maken en concrete feedback ontvangen op het gemaakte werk. We werken toe naar een scene uit je documentaire die een startpunt kan zijn van of een verdieping op jouw documentaire. Je krijgt tools voor het maken van een goed interview, het maken van een research plan en/of professionele feedback op jouw persoonlijke zoektocht (afhankelijk van het startpunt en voortgang van de deelnemer).

VOOR WIE


Deze workshop is voor zowel ervaren als beginnende filmmakers. Belangrijk is dat je tenminste een concreet idee hebt, zodat je gebruik kan maken van de feedback en suggesties van de docent. Ervaring is in deze ondergeschikt aan motivatie, toewijding en ambitie.

Aanmelden & Dataaanmelden

DATA

zaterdag 30 november
zaterdag 07 december
zaterdag 14 december
zaterdag 21 december

LESTIJDEN

10:30 – 16:00 uur


PRIJS

EUR 749,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR

4 weken


Slechts 8 plaatsen beschikbaar!


Red Hot Chili Peppers

Ademloos anderhalf uur lang gekeken naar VPRO Thema: Red Hot Chili Peppers 1987-1994 / A Dutch Connection. Filmmaker Bram van Splunteren legde in een meeslepend verslag zijn unieke band vast met de funkpunks. Die onstond toen hij ze een week lang tijdens een Europese tour op de huid zat met een camera- en een geluidsman. Zeven jaar bleef hij ze volgen: hij filmde in hotelkamers, oefenruimtes, op het podium, sprak ze in hun eigen huis en legde hun lol, hun bezieling, hun muzikaliteit en (destructieve) genialiteit vast. En dat overtuigde! “Aldus het Parool”

"De kracht van veel van mijn docu's wordt misschien wel voor 70% bepaald door mijn interviews."

Meer Cursussen

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact