BASIS AUDIO VOOR FILM (SOUND DESIGN)


De Module Basis van Audio voor Film is de start van onze uitgebreide Opleiding Sound Design. Gedurende deze module maak je kennis met alle geluidselementen die onderdeel uitmaken van een film of documentaire. Je leert films analyseren (spotten) op al deze elementen en je sluit de module af met een soundtrack voor een korte scene.

DOEL


Tijdens deze module leer je de basis van audio voor film. Je leert video fragmenten analyseren op geluid en leert alle geluidselementen van film. Ook maak je kennis met muziekleer en leer je werken in een moderne geluidsstudio. Alle taken van een sound designer komen aan bod in deze module. 

GELUID & MIDI


Je begint de opleiding met het begrip geluid. Wat is geluid en op welke manier speelt geluid een belangrijke rol bij beeld? Hoe komt geluid tot stand en hoe gebruik je midi en welke taken heeft de Sound Designer bij een film of televisie productie? Al deze vragen worden beantwoord in het eerste gedeelte van de opleiding.

SPOTTING


Vervolgens ga je aan de slag met het spotten (spotting) van geluidselementen in een film. Je leert films analyseren op geluidseffecten en muziek. Welke geluidseffecten kun je toepassen en wat is foley? Je leert film scripts lezen zodat je goed voorbereid de pre-productie fase van de opleiding kunt starten met je regisseur.

MUZIEKLEER & SCORING


Een film voorzien van geluid houdt ook in dat je je verdiept in welke sfeer de regisseur wil overbrengen met zijn film. Meestal is muziek de basis voor het overbrengen van sfeer. Je leert in deze fase alles over muziekleer en scoring en je leert muziek componeren voor film en televisie.

STUDIO & AKOESTIEK


In deze laatste fase van de opleiding maak je kennis met de professionele geluidsstudio en hoe je als sound designer gebruikt kunt maken van alle faciliteiten. Ook behandelen we akoestiek en hoe je thuis je werkplek kunt optimaliseren om aan de slag te gaan met sound design. Je sluit de module af met het maken van een korte soundtrack voor een scene.

Aanmelden & StartdataInschrijven

PRIJS

EUR 2075,-


DUUR

8 weken


LESDAG

Dagcursus: maandag – 10:30 : 16:00


Hoofdopleiding Sound Design

Meer cursussen

Introductiegesprek inplannen

GOED OM TE WETEN

De Cursus Basis Audio voor Film is de eerste Module van de Opleiding Sound Design. Indien je jouw vaardigheden graag verder wilt uitwerken kun je je na afloop van deze cursus ook aanmelden voor onze gehele Opleiding Sound Design. Je stroomt dan in bij de opvolgende Module Pre-Productie (audio).

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact