INTRODUCTIE CURSUS AUDITIE TRAINING


Het doel van de cursus auditie training is om je meer inzichten te geven hoe je het beste audities kunt doen. In vier weken tijd leer je alles over hoe je je het beste kunt inleven in de rol, zelfverzekerd voor de camera kunt staan, maak je kennis met verschillende acteertechnieken, speel je een monoloog en dialoog voor de camera en krijg je uitleg over hoe de wereld van castingbureau’s en auditie’s eruit ziet. 

CAMERA ACTEREN


In de eerste fase van de cursus ga je uitgebreid in op het vak camera acteren en het doen van audities. Tijdens een auditie kun je in het voorstellen van jezelf al grote stappen maken. Weet wat je wilt zeggen en waarom? Wat is er belangrijk en wat laat je achterwegen? Hoe werkt een castingdirector en waar let hij/zij op tijdens een auditie? Daarnaast leer je meer over de verschillende technieken en mogelijkheden binnen camera acteren. Welke techniek past bij jou en hoe pas je deze toe in je spel?

TEKST BEHANDELING


Nu je meer geleerd hebt over camera acteren en het doen van audities leer je alles over het goed leren van je tekst. Uiteraard is het altijd belangrijk om als acteur of actrice je tekst goed te kennen maar bij een auditie des te meer. Een castingdirector wil graag van alles met je uitproberen en daarom is van essentieel belang dat je niet meer bezig bent met je tekst maar vooral met je spel en personage. Er zijn veel verschillende manieren om je tekst te behandelen en tijdens deze cursus maak je kennis met “werken met doelen”. Een personage heeft altijd een doel in de scene en gedurende deze lessen leer je dit zelf toe te passen in je eigen spel doormiddel van het spelen van verschillende dialogen.

ACTEREN VOOR DE CAMERA


Nadat je weet hoe je op de juiste manier tekst leert en behandelt ga je dit toepassen in een monoloog en in samenspel. Tijdens het spelen van de monoloog leer je hoe je de doelen meer uit jezelf kunt halen en tijdens de dialoog richt je je op samenspel. Hoe kun je jouw tegenspeler helpen en elkaars spel versterken in een dialoog? Door veel te scenes te spelen voor de camera pas je alle kennis direct toe in praktijk.

AUDITIE TRAINING


Tijdens de laatste fase van de cursus speel je een monoloog of dialoog voor de camera in auditie-vorm. Je bent vrij in je keuze om een monoloog of dialoog te kiezen, de audities worden opgenomen en de volgende les kijk je de auditie zelf terug en krijg je feedback op hoe je de auditie hebt gedaan. Ter afronding van de cursus leer je handige tips & tricks over de castingbureau’s en weet je welke je stappen je moet zetten om de Nederlandse filmmarkt te betreden als (beginnend) acteur.


Aanmelden & StartdataInschrijven

PRIJS:

EUR 699,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR:

4 weken

maandagen & woensdagen

19:30 – 22:00 uur


VOOR WIE:

Voor (beginnende) acteurs & actrices


CERTIFICTAAT:

Certificaat van deelname


Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact