Onze Alumni

Filmmakers Opgeleid

Onze opleidingen worden gegeven door de beste mensen uit de filmindustrie en zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren makers. Journalisten, opnameleiders, fotografen, schrijvers, jonge makers, autodidacten en carrière-switchers, allen volg(d)en opleidingen bij AFS. Lees hier wat Alumni over de opleidingen te zeggen hebben:

Marcel Thoen

“Een video maken is niet hetzelfde als een film maken. Op de Amsterdam Film school leer je wat een goed verhaal een goed verhaal maakt en hoe je jouw verhaal op een pakkende manier kunt vertalen naar creatieve productie die mensen echt weet te raken. Filmmaker worden hoeft geen droom te blijven, het is bereikbaar voor iedereen. De Amsterdam Film School helpt je de eerste stap te zetten.”

Joost van der Werf

“Amsterdam FilmSchool heeft van mij een inhoudelijk betere documentairemaker gemaakt. Sparren met ervaren pro's uit het vakgebied heeft mijn horizon verdiept en verbreed.”

Philip de Longh

"De Amsterdam Film School is een goed georganiseerde school met veel liefde voor het vak, en leraren uit de praktijk. Het was voor mij de perfecte manier om mezelf te dwingen om onder begeleiding een korte film te schrijven en te maken. Al met al dus een positieve ervaring! "

Imelda van de Wardt

“Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe je een film maakt van begin tot eind. Van research tot productie en van decoupage tot regie. Ik had vooraf niet durven dromen dat ik zoveel zou leren en zoveel lieve mensen zou ontmoeten.”

Jeanne Veldhoen

“Dankij het team van Amsterdam Film School wordt in 1 jaar de echte passie van he filmen overgebracht. En mede daardoor hebben we er met de klas echt een sprookjes jaar van gemaakt! Amsterdam film school heeft mij zo goed geleerd wat het is om een regisseur te zijn, dat ik realiseerde dat ik een producent ben. Door die ervaring van het ten diepste leren kennen van het maakproces kan ik nu de inhoudelijke producent zijn die ik iedere regisseur gun.”

Giel van Gerven

“Creatieve vrijheid is in mijn ogen een belangrijk aspect waar de Amsterdam Film School goed op inspeelt. De feedback is sterk en waardevol, afkomstig van vakbekwame leermeesters. Het biedt je de mogelijkheid iets te maken uit hart en nieren. Een sterk fundament wat op vele werkvlakken toe te passen valt en vooral ook een garantie biedt in zelfontplooiing."

Philip de Longh

“Ik heb enorm genoten van de opleiding, de leraren waren bijna allemaal zeer bekwaam en gepassioneerd. Ik miste wel wat passie bij sommige leerlingen maar dat mocht de pret niet drukken, Heb enorm genoten van de hele periode, en ben vooral heel blij dat ik mezelf tot een afstudeerfilm heb ‘gedwongen’. Hetgeen me inmiddels een regie carrière bij Czar Amsterdam heeft opgeleverd”

Frederique van Waning

“Amsterdam Film School is voor mij een uitstekende introductie met documentaire maken. De groepen bestaan uit leuke interessante mensen van alle niveaus en richtingen. De docenten zijn bekwaam, behulpzaam en flexibel, waardoor de opleiding naast een fulltime baan ook goed te doen is.”

Yvonne Duijndam

“Bij de start van de opleiding dacht ik veel te makkelijk over documentaire maken. Soms was het echt afzien voor mij. Soms? Meestal! Achteraf als het om opleidingen gaat: Het was mijn beste jaar ooit. Dus het is het meer dan waard geweest.”

Amir Karagic

“De begeleiding van AFS gedurende het productieproces heeft enorm bijgedragen aan de realisatie van mijn droom, een eigen film maken.”

Bram Becks

“Het is een uitdaging om je persoonlijke verhaal te vertalen naar beeld. Amsterdam Film School geeft persoonlijke begeleiding en vergroot mijn creativiteit.”